Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi okozza ezt a nagy ar...

Mi okozza ezt a nagy ar novekedest odahaza?

Figyelt kérdés
En Nemetorszagban elek, jelenleg es nagy ritkan felhivom az otthoniakat hogy mi a helyzet. Hat ledobbentem az arakon, mi okozza ezt

2022. szept. 12. 10:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Akkor ezek szerint Németországban nem szoktál boltba járni, itt ugyanis éppen ennyire emelkednek az árak!
2022. szept. 12. 10:45
 2/11 A kérdező kommentje:
Hat igazabol nem szoktam kalkulalni hogy mi mennyibe kerul itt az igaz. Megveszem ami kell, annelkul hogy az arakat bongesszem, az otthoni fizetes mellett nem tehettem ezt meg.
2022. szept. 12. 10:48
 3/11 A kérdező kommentje:
Szerencsemre egyedul vagyok es olyan dolgokat veszek csak, amik biztosan kellenek.
2022. szept. 12. 10:50
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
ad #1: Németországban élő ismerősöm szerint az ottani áremelkedés alulmúlja a magyarországit. Oka egyértelműen az, hogy az Orbán-hálózat annyira lefedi az egész gazdaságot, hogy most mindent megtehetnek a lakosság kiszipolyozására. Ha nincs ellopható EU pénz, akkor majd az őket 2/3-dal megszavazó állampolgárok fizetik meg azt, amire nekik szükségük van.
2022. szept. 12. 10:59
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Nekem külön nézelődés és számolgatás nélkül is feltűnt (Írországban élek), hogy a szokásos heti nagybevásárlásnál többet hagyok a boltban, mint fél éve ilyenkor, pedig ugyanazokat a márkákat, termékeket veszem meg. Mindenhol tombol az infláció, bár tény, hogy Magyarországon az egyik legdurvább a helyzet ilyen téren. Hármat találhatsz, hogy miért..
2022. szept. 12. 11:03
 6/11 anonim ***** válasza:
93%
Ami mindenhol máshol is. A rezsi- és üzemanyag árak emelkedése miatt erősödő infláció, illetve Magyarországon erre rátesz még egy lapáttal a forint gyengülése az elmúlt időszakban.
2022. szept. 12. 11:36
 7/11 anonim ***** válasza:
35%
Hát én Hollandiában élek, eddig nem tűnt fel, hogy emelkedtek volna az árak
2022. szept. 12. 11:41
 8/11 anonim ***** válasza:
87%
Mert a gazdaságbe következetlenül nyúl bele az állam, ezért alacsony hatásfoka van, amit súlyosbít az emelkedő üzemanyagköltség és az idei aszályok.
2022. szept. 12. 12:41
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
#2 Mondjuk ezt én is megtehetem itt Magyarországon.Megveszem ami kell és nem foglalkozom vele mennyibe kerül.
2022. szept. 12. 22:24
 10/11 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
87%

Németországban élő haverommal szoktunk azzal szórakozni, hogy küldözgetjük egymásnak a Pennys, Lidl-ös, Aldis szórólapokat fotón. Egy random példa: ugyanaz a sajátmárkás tusfürdő a német Pennyben 2.50 euróról 2 euróra (gyengébbek kedvéért: 1000 ft-ról 800 ft-ra) volt leakciózva, míg nálunk 1400-ról 1200-ra. :D

Az ok egyszerű: amikor a felcsúti zsírramszesz kinyitja a száját, hogy ismét megvétózzon valamit EU szinten, abban a pillanatban gyengül a forint. Erre a multik úgy készülnek, hogy alapból rászámolnak az árfolyamra, hogy ne érje őket meglepetés.

2022. szept. 13. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!