Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miket mire cseréltél le...

Miket mire cseréltél le spórolásból konkrétan, pl. Rama margarin helyett Vénusz, tejföl helyett frissföl, ilyesmire gondolok?

Figyelt kérdés
2022. szept. 6. 19:24
1 2 3
 21/26 JennyR ***** válasza:
90%

Sok jó választ kaptál. Nekem is az a véleményem, hogy kevesebb, de minőségibb ételt együnk. Jól osszuk be mindent, ne kelljen kidobni. Pl készételt fagyasztok le kis adagokban, és akkor nem kell 3 napig ugyanazt enni. Ha nincs idő főzni, akkor jól jön. Én sütés főzéshez állati zsírokat használok, olajban soha nem sütök semmit.

Tehát vaj, és tejföl. Bár én diéta miatt egész jól el vagyok tejföl nélkül is. Nem is gondoltam, hogy létezik élet nélküle, mert imádom, és de igen. Nagyon változatos ételeket lehet készíteni tejföl nélkül is.

És egyetértek a tervezett vásárlással. Mindig azt csináltuk, amíg családban éltem, így soha nem csábultunk el random vásárlásra. És időt is nyerünk vele. Napi szinten soha nem vásároltunk, csak a pékségbe mentünk kenyérért.

Amúgy hallom, hogy egyre többen kezdenek megint otthon sütni kenyeret. Én is gondolkozom rajta.

2022. szept. 10. 07:12
 22/26 anonim ***** válasza:
56%

Ráma helyett teavaj: konkrétan drágább és meg sem éri semmilyen szempontból, így ez nem jó válasz spórolásra. Vita tárgya lehet, de én egyáltalán nem tartom jobbnak a teavajat.

Azzal még egyetértek, hogy frissfölre nem cserélem le a tejfölt. De margarinos vajkrémmel semmi baj nincs. Nekem a Ráma, a Vénusz, és a Delma konkrétan minőség. Akármilyen árak lettek, nem fogom ezeket lecserélni. Kipróbáltam a VitaDor-t és a Bords-ot is, de a 3 nagy márka közül biztosan veszek minden hónapban. Néha veszek teavajat, de ritkán eszek belőle.

2022. szept. 12. 12:52
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Illetve kókuszzsírra szoktam rá 2 évvel ezelőtt és jelentősen dobott az egészséges táplálkozásomon. Arról sem mondok le, de pl. a jelenlegi étolaj-helyzetben a kókuszt nem vitték fel horribilisan és talán így szintén jobb vele a szitu. Odafigyelek és igazából nem mondtam le semmiről.
2022. szept. 12. 12:56
 24/26 anonim ***** válasza:
42%

22: szerintem nem teavajat, hanem minőségi márkázott vajat javasoltunk...

Ég és föld a különbség.

2022. szept. 12. 12:59
 25/26 anonim ***** válasza:

Mostanában kis idő alatt spórolásból nagy tejfölt valóban lecseréltem Frissfölre, viszont a nagy tejföl árának közelében találtam laktózmentes tejfölt Lidilóban és az sokkal finomabb. :-) Ugyanott tejből is találtam olcsó laktózmenteset és az íze miatt veszem ezeket. Viszont mivel nincs betegségem, váltogatni kell és nem szabad hosszútávon menteset fogyasztani.

35/F

2024. máj. 23. 08:37
 26/26 anonim ***** válasza:
Illetve én voltam 22.-23. is. A kókuszzsírról mégis felhagytam, mert túlságosan gyorsan bemocskolódik és így mégsem éri meg. Étolajat használok és nem híztam vissza tőle.
2024. máj. 23. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!