Miket mire cseréltél le spórolásból konkrétan, pl. Rama margarin helyett Vénusz, tejföl helyett frissföl, ilyesmire gondolok?
"Kenyeret milyet vettél? Szárazat? Az a jó, az már kész van."
Hofi Géza
Kajarendelés napi 1 menü 1050ft ez megmaradt mert nem tudok ilyen változatosan főzni.
De se meki se pizza nincs!
Nincs nasi, csak hétvégén főzök több napra akciós dolgokból.
Jelenleg minden féle bolti sütit, stb luxus terméket elhagytam.
Annyira drága lett minden, hogy spórolnom kell
Margarinból ha nincs akciós akkor a saját márkásak (ugyanaz mint a Vénusz, csak más a neve, de a gyártó tökugyanaz...).
Egyébként meg keressük az akciókat és akkor veszünk belőle.
Frissfölt egyszer vettünk véletlen, siettünkben... Az kell a francnak. Én szívem szerint csak a 2.8%-os piros-fehér dobozos tejfölöket venném csak. Nyilván, drágábbak úgyhogy megint csak, ha ténylegesen akciósak akkor lecsapok rá.
Nem tudom amúgy, más nem jut hirtelen eszembe. Kenyérből tudunk venni 570-ért kilóját, egész kenyér van felszelve csomagolva, szinte mindig friss és finom, mindenféle hülye adalékmentes (de, van benne + glutén ill. citromsav mint lisztjavító), nem úgy mint a Ceres hogy minden a sz*rt beletesznek.
#10: Listáról vásárlás, mint költséghatékony megoldás, jó vicc :)
Nálunk pont ez a legnagyobb változás: nincs fix menü, az aktuális akciók alapján dől el, hogy mit főzünk és miből mennyit veszünk.
Se chipsek, se alkohol, ezek nem napi szükségletek, régen jól esett, mára luxus lett.
Ha mégis veszek néha-néha 1 sört, az köbambi és nem bajor/német/kisüzemi.
Kenyér fél kiló elég 2-3 napig, melegszendvicsnek és bundásnak jó félszárazon is.
Menüt rendelek, ennyi ami luxus. Hétvégente magam főzök, csirkemell rizzsel, jó kondizáshoz. El is kezdtem mivel a kocsit és a buszt hanyagolom, inkább bringázok, és otthon edzek néha.
Ennyi változott, más nem.
Energiaitalt, és ásványvizet eddig sem ittam. Nálunk finom a csapvíz, és nem fúj fel a sok szénsav se. A fogaknak is szuper. A cigit pedig igyekszem letenni, mert horror áron van.
"Listáról vásárlás, mint költséghatékony megoldás, jó vicc :)"
Valóban, buta és befolyásolható emberek számára vicces és nem megoldhato. Okos és önkontroll keveseknek bizony költséghatékony. Ugyanis a buta és befoylasolhato ember bemegy x naponta az üzletbe és ott dönti el, mit főz, ezért a szükséges dolgokon kívül beugrik a kosárba ez meg az. Az okos és önkontrollra képes meg otthon eldonti mit fog fozni egész héten, ehhez megnezi előre, hogy mi akciós és azzal is kalkulal, felirja, majd bemegy a boltba és csak azzal jön ki, aki a listán volt. Első vicces, második költséghatékony
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!