Ha 6 éve lejárt lekvárt ettem attól lehet valami bajom?
Figyelt kérdés
csak utólag vettem észre, ízre nem volt rossz2022. aug. 31. 03:12
1/6 anonim válasza:
Nem lesz, ha hibátlannak ítélted az is volt.
A termékeken lévő dátum azt jelenti, hogy addig garantált a minősége.
Lekvár, befőtt, konzerv tipikusan az, ami évek múlva is jó lehet, ha nem penészes, rossz ízű.
Amúgy mindent érdemes megkóstolni, ha nem látsz/érzel rajta állagromlást. Szalámi/kolbász, joghurt/kefír pld. tipikusan olyan dolgok, amik akár hónapokkal lejárat után is tökélesek.
A te lekvárod, ha kapott elegendő tartósítást és csíramentes közeget simán tökéletes lehetett.
2/6 anonim válasza:
Szerintem nem érdemes 6 évvel ezelőtt történt dolgok miatt aggódni.
4/6 Kólauborkával válasza:
Én olyan lekvárt ettem otthon, amit dédanyum fözött, kb az üveg 1/3-ra esett vissza az alap tele üveg. Finok volt. Jól elrakott lelvár szerintem akármeddig ehetö.
5/6 anonim válasza:
Ha az íze jó volt, akkor nem valószínű. Legrosszabb esetben hasmenést okozó fosás lehet belőle, de arra sincs sok esély.
6/6 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz tőle,egészségedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!