Ár/érték arányban, van a csirkemellnél jobb fehérjeforrás?
Többen írták a hüvelyeseket, pl. lencse, és borsófélék. Szeretem ezeket, szoktam is enni. Lehet, hogy a lencsének valamivel több a fehérjetartalma, mint a csirkemellnek, viszont az aminósavprofilja gyengébb, szóval a csirkemell jobb minőségű fehérje. Ugyanez igaz a borsófélékre és a babra is.
#12:
Neked meg, ha ennyire forrás kell, menj a Penny-be, ott van Kékforrás, nem tartozik a drága vizek közé.
Akkor minek kérdezel, ha úgyis jobban tudod? Egyél akkor csirkét és kész.
Annyira vicces volt ez a kékforrásos polyén hogy leestem a székről a röhögéstől. (Nem.)
Te egy kimagasló képességekkel megáldott ember lehetsz... Na akkor még egyszer. A kérdés arra vonatkozik, hogy ár/érték arányban, tud-e valaki csirkemellnél jobb fehérjeforrást? Bármennyire is hihetetlen számodra, már a kérdés kiírása előtt évekkel, hallottam a lencséről, a babról és a borsóról, sőt ettem is. A probléma csak az, hogy habár a fehérjetartalmuk magas, de aminósavakban hiányt szenvednek, tehát sajnos egyik sem olyan jó minőségű fehérje, mint bármelyik hús. De! És itt jön a lényeg! Attól még, hogy a hüvelyesek nem jobbak ár/érték arányban, mint a csirkemell, attól még lehet, hogy másik étel igen. Na, és ez a kérdés, hogy ki tud jobbat? De te nem tudod, te csak nagy lelkesen források után nyomozol. Hívd fel Rex felügyelőéket, ha ennyire érdekel, ők lehet kiszagolnak majd neked 1-2 forrást!
A vegánságról oldalakon keresztül lehetne vitázni. Viszont a kérdés nem a teljesen növényi étrendről szólt.
Ne félj kérdező, nem lesz hiánybetegséged attól, hogy néha borsófőzeléket, babfasírtot vagy lencse dahlt ebédelsz.
Fehérjekomplettálás! Ennek lényege, hogy egy étkezés során
azokat a növényi fehérjéket, amelyek egyik aminosavból keveset tartalmaznak, olyan növényi
forrással kell kombinálnunk, amely elegendőt tartalmaz a hiányzóból. Ha te változatos növényi fehérjeforrásokat fogyasztasz a nap és a hét folyamán,
nem kell aggódnod attól, hogy valamelyik aminosavból is hiányt szenvednél.
Az olyan élelmiszerek, mint például a szója és az abból készült termékek viszont megfelelő
arányban tartalmazzák az összeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!