Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mihez kezdjek 600 fürj tojással?

Mihez kezdjek 600 fürj tojással?

Figyelt kérdés

Egy barátom nyaralni ment 10 napra és megkért, hogy addig etessem a madarait és a tojásokat megtarthatom. Tegnap volt az első nap, és máris 63 tojást szedtem be, tehát gyanítom, hogy ha ez a tendencia folytatódik akkor 10 után meglesz a 600. Max 70-80ra számítottam, közel sem ennyire.

Hogyan tárolják? Meddig áll el?

2022. aug. 22. 10:26
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
10 napig simán eláll szobahőmérsékleten is. Ahogy a tyúktojás is....
2022. aug. 22. 10:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Vigyél belőle a szomszédnak, tesónak, szülőnek

Egyébkent kb 5 fúrjtojás egy tyúktojás. Lesz kb 100 tojásod, megtartasz 50et. Az eláll 3 hétig bőven elfogy. Rántotta, omlett, madártej, muffinformában baconos 'rántotta', bundáskenyér, rakott krumpli

2022. aug. 22. 10:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy amit #2 írt, vagy ha nagyon nek tudsz vele mit kezdeni, akár el is adhatod
2022. aug. 22. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja-ja, próbáld eladni.... Még a tescoban is közel 60 ft darabja!

[link]

2022. aug. 22. 11:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Feltörve le is fagyaszthatod őket akkora adagokban (pl. joghurtospoharakban), amennyit egyszerre hasznosítani tudsz.
2022. aug. 22. 20:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt hetekig eláll, de ha ebben nem bízol, én tuti hogy egy csomó házitésztát gyúrnék! Lasagne, galuska, cérnametélt. Fantasztikus íze van a fürjtojásos tésztának, és fagyasztóban sem foglalja a helyet.
2022. aug. 22. 20:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én hűtőben tárolom a tojást így tovább jó. De ha nem is hűtőbe legalább vidd valami jó hűvös helyre ha házban laksz pl pince mert elég meleg van. Ott 60 napig is eláll. Piskóta, rántotta, rakott krumpli, tojás saláta szendwichbe...

[link]

[link]

Ha naponta megeszel 8-10 et az olyan 2 tyúktojásnak felel meg,

elvileg nem sok mert egészséges. 60-75 nap alatt megeszel 600 tojást 🙂. Ha 12-15-öt akkor 40-50 nap alatt. De ha adsz belőle valakinek akkor nem kell tojást enned minden nap es nem fogsz megundorodni tőle.

2022. aug. 26. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!