Előkészített leveszöldséget levesalapot jó ötlet lefagyasztani?
Van egy csomó friss zöldségem, amivel nem tudok már mitkezdeni.
Ha megpucolom, felvágom és lefagyasztom, az jó ötlet lenne?
Sárgarépa, fehérrépa, zeller gumó, hagyma, petrezselyem, fokhagyma, meg egy kis csirke lenne benne, és ilyen ziplock zsacsiba menne bele. Így csak egy kis vizet kell rádobni, és feltenni főni.
A hagyma ésa fokhagyma pucolását utálom, szóval meg szeretném úszni 😉🤫
Meg mivel kettecskén vagyunk rá, általában nem egy egész vöröshagyma megy bele, a másik fele meg ül a hűtőben.
Amúgy általában nem esszük meg egyiket se, csak az íze miatt van benne.
Le lehet fagyasztnai, bár számtalan más tartósítás is létezik, például befőzheted a húsmentes ételeket és eldunsztolhatod.
Én a hagymát lepörgettem aprítóban és raktam hozzá 20% sót, hűtőben elvan kb bármeddig, szóval csak kanalazok az olajra belőle amennyi kell...a sú is benne vna már és kész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!