Egy magyar ember 2007 kérdése:
A szilvás,turós,barackos gombóc nasinak számit?
Figyelt kérdés
2022. júl. 30. 16:22
1/9 anonim válasza:
A "nasi" nem egy egzakt fogalom.
Azt értesz alatta, amit akarsz....
Akár minden édességet is - de akár a chipset is....
2/9 anonim válasza:
Nálam ebédnek számít, a nasit olyan dolgokra mondom, amit könnyen magaddal tudsz vinni és nem kell hozzá evőeszköz, pl. egy csoki vagy kex. De a gombóc is lehet az eszerint a meghatározás szerint, ha egy dobozba berakod és simán kézzel eszed, én mondjuk nem szoktam.
3/9 anonim válasza:
"Nasi" az én értelmezésem szerint az, amit az étkezéseken túl eszel. Szóval, ha ebédre megeszel egy jó tányér bablevest meg két-három gombócot, akkor nem. De ha ebédre megeszel egy jó tányér levest, húst salátával, és mondjuk olyan két óra múlva rágcsálnál valamit és megeszel két-három gombócot, akkor
igen.
4/9 anonim válasza:
inkább desszertnek mondanám, ami lényegében egyfajta nasi, de a nasi lehet sós is :)
7/9 anonim válasza:
Van aki ebédre eszi, én nem szoktam ilyet enni. A nasi nálam is a köztes étkezést jelenti
8/9 anonim válasza:
szegényebb háztartásokban főételnek számít
9/9 anonim válasza:
Étel ugyanúgy mint a csusza például, általában húsos levesek után fogyasztják, a nasi szót a csipegetős, tévé nézős, italozós dolgokra mondják, elég tág fogalom.
Nem tudni pontosan, miért kérdezed, ha diétával kapcsolatban, akkor mindegy, mert mindent számolni kell, a nasit is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!