Van olyan élelmiszer vagy ital amit eddig mindig megvetettek de már annyira felment az ára hogy kétszer meggondoljatok?
Be is b#szna.
Nem azért tanultam évekig, hogy aztán még a szaros kaját se tudjam megvenni.
Vörös tonhal filé. Kedvenc halam volt, de nem adok egy szeletét 2-3ezer forintot.
Lazacot is nagyon, nagyon meggondolom, és legfeljebb akkor veszek, ha akciós.
"Nem azért tanultam évekig, hogy aztán még a szaros kaját se tudjam megvenni."
Nem feltétlenül erről van. Én pl meg tudnám venni a vajat, de le is tudok mondani róla, és csak azért, mert megtehetem, nem vagyok hajlandó irracionálisan sokat költeni rá.
Ezen felül van, akinek nem volt lehetősége tanulni, mert vagy az anyagi lehetőségei vagy a képességei nem tették lehetővé. Ezen felül mindenki nem tanulhat, mert az egyéb munkákat is el kell végezni, és aki tisztességesen dolgozik, annak kellene annyit keresnie, hogy ne a trappistán kelljen a rezsire valót összespórolni.
"szaros kaját"
Olyan tipikus új gazdagos stílus ez, nagyon meg becsülheted a kaját, ha így írsz..
Minden bevásárlásnál el vagyok hűlve, hogy minden alkalommal drágábbak az élelmiszerek. Vannak alapvető élelmiszerek, amiken nem tudunk spórolni, és nem is mindenből a legolcsóbbat vesszük meg feltétlenül, de mindig azzal nyugtatom magam, hogy még így is olcsón hozom ki a kajálásunkat, mivel itthon főzünk, ritkán rendelünk.
Leginkább a nasikon spórolunk, én például nagyon szeretem a tökmagot. Évekig 400 Ft körül volt egy zacsival, az utóbbi időben már 600. Ma hozott a férjem, és látom a blokkon, hogy 800 Ft egy csomag. Mondtam neki, hogy többet nem veszünk...
Én is szeretem a tökmagot, de már nem veszek. Régen gyakrabban vásároltam csokit, de abból is az utóbbi időben egy darabot vettem. Fagyizni sem járok.
Ezek még nem annyira aggasztóak, mert csoki, tökmag, fagyi nélkül meg lehet lenni, de ha további drágulás lesz, azt sok háztatás pénztárcája nem fogja elbírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!