Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyibe kerül a környéketeken...

Mennyibe kerül a környéketeken a lángos?

Figyelt kérdés

Napok óta a sajtó központi témája a magas lángos árak. Ti is úgy tapasztaljatok, hogy ennyire mélyen kell a pénztárcánkba nyúlni?

Lényszíves írjátok meg hol és mennyibe kerül a sima lángos, a klasszikusak mondható sajtos-tejfölös, illetve a mindennel megpakolt verziók. Az is jó lenne, ha összehasonlítanátok pl. az egy évvel ezelőtti árakhoz képest, vagy a nyári szezon előtti árakkal.

Lássunk végre egy valós képet, amit nem a sajtó fúj fel!

(Természetesen, nem csak a központi, turisták által látogatott helyekről írjatok, hanem a legkisebb falukból is, tehát, mindenhonnan.)

2022. jún. 21. 18:08
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
89%

"Mellesleg, még mindig 600-900 Ft körül kapható 1 kg fagyasztott lángostészta, amiből kb. 8 lángos jön ki."

Mondjuk, annak olyan is az íze, de ezt leszámítva sem lehet így nézni.

Azt a fagyasztott lángostésztát ki is kell sütni, bő olajban. Az olaj sem olcsó, a gázt sem ingyen adják. És az otthoni sütögetéssel szemben a lángososnak ki kell fizetnie a lángos árából az alkalmazott bérét, az azt terhelő adókat, a bérleti díjat, a helység egyéb közüzemi díjait, a vállalkozását terhelő adókat, az ÁFÁ-t,és még minimum tucatnyi költséget, amivel neked egy otthoni sütésnél nem kell kalkulálnod. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a lángossütő nem szívjóságból sütöget másoknak, hanem hasznot szeretne termelni.

2022. jún. 22. 07:28
 22/33 anonim ***** válasza:
91%
#20 elképzelhető hogy valaki így is szereti, (nekem pl az egyik nagyim csak cukrot tett rá és úgy ette) de szerintem aki simát kér, az inkább azért teszi hogy az árakon spóroljon, hazaviszi és tesz rá amit szeret
2022. jún. 22. 07:36
 23/33 anonim ***** válasza:
79%

"de most a sima lángoson jól értem hogy nincs semmi? Az úgy minek jó?"

Én legtöbbször úgy eszem, az alap. A sajt, meg a többi már csak "úri huncutság".

A lángosra nem kell más csak só ( én mondjuk sosem sózom), meg fokhagyma.

2022. jún. 22. 07:40
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

"Valóban, lassan olcsóbb egy pizza, mint egy lángos. "

Nagy tévedés.

Ahol 1200 egy sajtos-tejfölös, ott 3000 a legalapabb pizza.

Minden szolgáltatás ára elszállt az egekbe.

2022. jún. 22. 08:34
 25/33 anonim ***** válasza:
28%
Nálunk nincs lángosos úgyhogy semennyibe.
2022. jún. 22. 11:36
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Mátészalka Tesco parkoló : 850 a FST, 1250 a húsos, hagymás, mindenes.
2022. jún. 22. 11:49
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Harkányi strand: Sima: 800, sajtos-tejfölös: 1200. Tavalyihoz képest drágult, de meg nem mondom, pontosan mennyi volt.
2022. jún. 22. 14:13
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

AGÁRD

sima 900

sajtos-tejfölös 1400-1600

2022. jún. 22. 17:16
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Bosnyák téri piac

450.- Ft a sima (és nagyon finom)

Nem tudom mennyi a többi, mert mi is itthon szoktuk rátenni a sajtot, tejfölt. (ki nem álhatom az ócska minőségű sajtot, tejfölt és hazahoni is könnyebb így)

Majd megjegyzem következőre az árlistát. :-)

Itthon is szoktunk készíteni, az sem drágább, talán olcsóbb is, nem tudom.

(évente kb. legfeljebb tucatszor eszünk lángost)

Azt én is értem, hogy a lángosárusnak egyéb kiadásai is vannak, amit ráterhel, de amíg egyik 450-ért árulja, addig nem fogom megérteni, máshol, miért kerül 1000 forintba vagy többe.

2022. jún. 27. 02:21
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

29es úgy van vele, hogy miért árulja kevesebbért, ha úgyis megveszik?

Például: Te adnád a lakásod 10 millióért ha megvennék 40ért is?

2022. jún. 27. 05:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!