Mennyibe kerül a környéketeken a lángos?
Napok óta a sajtó központi témája a magas lángos árak. Ti is úgy tapasztaljatok, hogy ennyire mélyen kell a pénztárcánkba nyúlni?
Lényszíves írjátok meg hol és mennyibe kerül a sima lángos, a klasszikusak mondható sajtos-tejfölös, illetve a mindennel megpakolt verziók. Az is jó lenne, ha összehasonlítanátok pl. az egy évvel ezelőtti árakhoz képest, vagy a nyári szezon előtti árakkal.
Lássunk végre egy valós képet, amit nem a sajtó fúj fel!
(Természetesen, nem csak a központi, turisták által látogatott helyekről írjatok, hanem a legkisebb falukból is, tehát, mindenhonnan.)
"Mellesleg, még mindig 600-900 Ft körül kapható 1 kg fagyasztott lángostészta, amiből kb. 8 lángos jön ki."
Mondjuk, annak olyan is az íze, de ezt leszámítva sem lehet így nézni.
Azt a fagyasztott lángostésztát ki is kell sütni, bő olajban. Az olaj sem olcsó, a gázt sem ingyen adják. És az otthoni sütögetéssel szemben a lángososnak ki kell fizetnie a lángos árából az alkalmazott bérét, az azt terhelő adókat, a bérleti díjat, a helység egyéb közüzemi díjait, a vállalkozását terhelő adókat, az ÁFÁ-t,és még minimum tucatnyi költséget, amivel neked egy otthoni sütésnél nem kell kalkulálnod. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a lángossütő nem szívjóságból sütöget másoknak, hanem hasznot szeretne termelni.
"de most a sima lángoson jól értem hogy nincs semmi? Az úgy minek jó?"
Én legtöbbször úgy eszem, az alap. A sajt, meg a többi már csak "úri huncutság".
A lángosra nem kell más csak só ( én mondjuk sosem sózom), meg fokhagyma.
"Valóban, lassan olcsóbb egy pizza, mint egy lángos. "
Nagy tévedés.
Ahol 1200 egy sajtos-tejfölös, ott 3000 a legalapabb pizza.
Minden szolgáltatás ára elszállt az egekbe.
AGÁRD
sima 900
sajtos-tejfölös 1400-1600
Bosnyák téri piac
450.- Ft a sima (és nagyon finom)
Nem tudom mennyi a többi, mert mi is itthon szoktuk rátenni a sajtot, tejfölt. (ki nem álhatom az ócska minőségű sajtot, tejfölt és hazahoni is könnyebb így)
Majd megjegyzem következőre az árlistát. :-)
Itthon is szoktunk készíteni, az sem drágább, talán olcsóbb is, nem tudom.
(évente kb. legfeljebb tucatszor eszünk lángost)
Azt én is értem, hogy a lángosárusnak egyéb kiadásai is vannak, amit ráterhel, de amíg egyik 450-ért árulja, addig nem fogom megérteni, máshol, miért kerül 1000 forintba vagy többe.
29es úgy van vele, hogy miért árulja kevesebbért, ha úgyis megveszik?
Például: Te adnád a lakásod 10 millióért ha megvennék 40ért is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!