Afrikai harcsa bőre ehető, vagy érdemes levágni róla?
Figyelt kérdés
3.5kg, már le volt fagyasztva a törzse, kiolvasztás után is le lehet bőrözni vagy nem érdemes foglalkozni vele? Nem lesz rágós ha rajta hagyom?2022. jún. 14. 05:51
1/3 anonim válasza:
Ehető, de sokan lehúzzák.
Az ok is érthető, a hal bőre érintkezik közvetlenül a vízzel és ha a víz minősége kétes, a hal bőrében gyűlik fel a legtöbb szennyeződés.
Tiszta vízből származó halnál fölösleges vesződni vele, nem lesz rágós.
Pl van, aki a tükörpontyon is rajta hagyja a bőrt, az pedig elég vastag (ami persze relatív), én azt nem kedvelem, de egyszerűen lehúzom róla, ha olyan hal van a halászlében.
Fagyasztás után különben már macerás lehet a bőrt lehúzni a halról.
2/3 anonim válasza:
Ehető egyébként,kisebbeket bőrével együtt készítik el.
A nagyobbakat meg szokták nyúlnak már vastag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!