Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Afrikai harcsa bőre ehető,...

Afrikai harcsa bőre ehető, vagy érdemes levágni róla?

Figyelt kérdés
3.5kg, már le volt fagyasztva a törzse, kiolvasztás után is le lehet bőrözni vagy nem érdemes foglalkozni vele? Nem lesz rágós ha rajta hagyom?
2022. jún. 14. 05:51
 1/3 anonim ***** válasza:
34%

Ehető, de sokan lehúzzák.

Az ok is érthető, a hal bőre érintkezik közvetlenül a vízzel és ha a víz minősége kétes, a hal bőrében gyűlik fel a legtöbb szennyeződés.

Tiszta vízből származó halnál fölösleges vesződni vele, nem lesz rágós.

Pl van, aki a tükörpontyon is rajta hagyja a bőrt, az pedig elég vastag (ami persze relatív), én azt nem kedvelem, de egyszerűen lehúzom róla, ha olyan hal van a halászlében.

Fagyasztás után különben már macerás lehet a bőrt lehúzni a halról.

2022. jún. 14. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Ehető egyébként,kisebbeket bőrével együtt készítik el.

A nagyobbakat meg szokták nyúlnak már vastag.

2022. jún. 14. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
Sütve miért ne?
2022. jún. 15. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!