Ha ilyennel szembesülsz a boltban, 2 lehetőség közül hogyan viszonyulnál az esethez? (leírásban az eset)
Bemész a boltba, mogyorót akarsz venni, és meglátod, hogy a pörkölt SÓS mogyoró 499 Ft. Majd meglátod, hogy a mellette lévő, azonos márkájú, azonos kiszerelésű, SÓTLAN mogyoró is 499 Ft.
A két lehetőség közül, melyik futna át először az agyadon?
Nincs 3. opció, a kettő közül válaszd ki, amelyik közelebb áll a személyiségedhez.
El sem kezdek gondolkodni.
A termék árának elenyésző része az alapanyagár.
Üzletpolitikai szempontok is jóval nagyobb szerepet játszanak az árkalkulációban.
Az jobban érdekel, hogy egyik nap 320-ért vettem a laktózmentes tejet, másnap már 420-ért. Kezdek azon gondolkozni, hogy megveszem a rendeset mert az olcsóbb és befosok reggelente. Ha beteg az ember, dögöljön is meg kb. El se tudom képzelni, milyen lehet gluténérzékenynek lenni pl.
A mogyorót tudom mellőzni. Sőt még sok mindenről le kellett mondanom. De a reggeli kávéról nem akarok.
2: a "laktózmentes" sem mentes, csak bele van keverve laktáz enzim.
Vedd meg a normált, és szedj mellé tablettát. Hatás ugyanaz.
3-as
Egyébként ízben nagyon eltérnek egymástól.
Mármint a normál, illetve a laktózmentes tej.
Bár nyilván ennek is a belekevert laktázenzim lehet az oka.
Én ezen nem gondolkodom el.
Azt veszem meg, amelyik kell éppen, és a másiknak meg sem nézem az árát.
Gondolom, ugyanolyan gyártósor kell, az adagolásához, csomagolásához, stb. Ugyanannyiba kerül a reklám, a szállítás, stb.
A só hozzáadása lépés nem növeli az árat.
Már a kérdést sem értem. Pont, hogy az a normális, hogy ugyanannyiba kerül a sós és sótlan (ahogy más ételek is ugyanannyiba kerülnek ízesítéstől függetlenül, ugyanannyi a barackos és epres joghurt, a tejfölös vagy sajtos chips, stb.).
Én akkor néznék egyet, ha NEM ugyanannyiba kerülne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!