Milyen olajjal főztök, süttök és salátára, más ételhez milyen olajat használtok és miért?
A sült/fött ételekhez az összetevöktöl és recepttöl függen napraforgóolajat, olivaolajat, szezámolajat vagy mogyoróolajat használok, salátákhoz olivaolajat vagy tökmagolajat veszek.
1-es: a mogyoróolaj meg egyáltalán nem az, amit te gondolsz, ne írj értelemtlen dolgokat, az földimogyoróból préselik!
Főzéshez napraforgó/sertészsír
Ételekhez olívaolaj
Különlegesebb a dió, szezám amit használok, de csak ritkán
Pörköltekhez sertés/libazsír
Kisebb dolgokhoz / rántotta/ olívaolaj.
Gyerek kajáihoz olíva.
Mirelit sütéshez napraforgó.
Salátára inkább balzsamecet,de ha olaj,akkor olíva.
Itt falun más nem is nagyon ismert.
Sütéshez: napraforgó olaj, omlós csirkéhez mogyoróolaj, tepsiben sütéshez vaj (vagy házizsír, amikor kapunk)
Főzéshez: ételfüggő, mert a paradicsomos alapú ilyen-olyan spagettit mindig olívaolajon készítem
Salátákhoz meg ami éppen passzol/kedvem van (olíva, tökmag, szőlő, mogyoró, dió....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!