Тi mennyi ételt dobtok ki átlagosan egy év alatt?
Azért vannak böven, akik sokat dobnak ki magánemberként is!
Itt ha olvasod, sokan föznek ipari adagokat naponta, de a másnapos ételt már nem eszik meg, sokan vannak, akik a minöségmegörzés dátumakor kidobják az adott élelmszert, aminek olyankor még semmi baja sincs, sokat lehet olvasni, hogy az anya föz valamit, a gyerek/férj meg nem eszi meg, ezért megy a kukába.
Emellett ebbe beleszámít az is, amikor valaki vesz pl. zöldségféléket, ami megromlik a hütöben, és ki lesz dobva - ez is ugyanúgy pazarlás, oda kellene figyelni jobban arra, mi van otthon és úgy tervezni az étrendet, hogy ezeket felhasználják hozzá.
Pont a közelmúltban olvastam egy statisztikát, mondjuk Svájcból, mert ott élek, de rendesen ledöbbentem. Azt írta, hogy a kajakidobásért nagyjából 50%-ban a háztartások felelnek, és ez háztartásonként tényleg majdnem 10 kiló kaja évente (8 vagy 9 kilót írt, nem emlékszem pontosan).
Sajnos velem is előfordult már, hogy a joghurt elbújt a hűtőben, aztán csak hetek múlva találtam meg, de ez a 10 kiló rengeteg. Hogy lehet így élni? És ha belegondolok, hogy részemről max., nagyon max. 1 kiló kaját dobok ki évente, akkor van olyan háztartás, ahol tényleg 20 kiló megy a kukába.
Vagy azt is beleszámolják, ha mondjuk vastagon hámozom a krumplit? Meg az almacsutkát?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!