Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyibe fog kerülni a Vénusz...

Mennyibe fog kerülni a Vénusz étolaj május elseje után?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, és olvastam, hogy nagyon meg fog ugrani, de én már nem tudom mit higgyek el, és mit ne.

Nem tudom, hogy érdemes-e még most megvenni úgy 10-15 litert...

Van esetleg valakinek közelebbi infója erről?

2022. ápr. 16. 18:02
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Mindenképp érdemes venni, DE!! csak ha akkor ha valóban nagyjából rövidtávon elfogyasztasz ennyit. Tehát ha mondjuk max pár hónap alatt elfogy ez a 10-15 liter, akkor kvázi egy nagybevásárlást csináltál előre.

Pánikból ne vásárolj, semmi értelme. Egyaz, hogy elveszed mások elől a lehetőséget, (aki mondjuk csak 1-et venne, mert kell a palacsintába) másik, hogy rád fog rohadni. Jellemzően már a lejárati idő előtt avas szaga van, utána meg már borzalmasan. Kinek van gusztusa már azzal főzni?

Nekem pl. évi 3-4 liter a fogyásom, most van itthon kb 2 deciliter. Vettem 3 litert, 2023 februárig jó. Ennyi. Többet minek tároljak be, csak rámrohad.

2022. ápr. 16. 18:13
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Mindent legkevereses sutoben sutok szinte. Egy liter olaj egy evig eleg bekem. A spar etolaj 4 honap alatt lett romlott, avas, pedig meg hatra volt fel ev.
2022. ápr. 16. 18:21
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Ha vége lesz az árstoppnak, akkor legalább 30-40%-kal emelkedni fog az ára egyik napról a másikra. A kérdés az, hogy mit terveznek az árstoppal kapcsolatosan.
2022. ápr. 16. 19:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország előre megy nem hátra. Ezt a orbánc kutya az árakra értette és a vagyona növekedésére
2022. ápr. 16. 19:38
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
15 liter olajat szerintem egész életem alatt nem fogok elhasználni.
2022. ápr. 16. 20:51
 6/10 A kérdező kommentje:

Soha nem vásárolok pánikszerűen, csupán szeretem a sült, és rántott dolgokat, és nem használom fel többször ugyanazt az olajat. Novemberben akciós volt, akkor vettem 8 litert, abból még van 4, de az elmúlt időben erősen spóroltam vele. Ha felmegy 1200-1500-ra, akkor nekem már luxuscikknek fog számítani, és az nem lenne jó, mert az utóbbi 2 évben már igen sok dologról le kellett mondanom. Talán akkor veszek most is 8 litert, azt beosztom a szavatossági idejük végéig, utána meg majd lesz valahogy...

Köszönöm a válaszokat!

2022. ápr. 16. 22:25
 7/10 anonim ***** válasza:
46%

Meg fogják hosszabbítani az ár stoppot, mert erőszakkal lent akarják tartani az inflációt.

Nem azért van árstop, hogy neked jó legyen, ez csak a mese része.

Ahogy az üzemanyagok árai is maradnak.

2022. ápr. 17. 00:01
 8/10 anonim ***** válasza:
69%

Most erre megint mit lehet mondani.

Drága az olaj, nem engedheted meg magadnak, de azért az első sütés után kidobod, pedig alapos szűrés után nagyon sokszor újra lehet használni.

Akkor meg vegyed 50 literével aztán rakosgassad a konyhában...

2022. ápr. 17. 08:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Tekintve, hogy Szlovákiában a legolcsóbb napraforgó olaj 2,29 akciósan? 850-900 Ft/literre tippelek
2022. ápr. 17. 09:16
 10/10 anonim válasza:
100%

"nem használom fel többször ugyanazt az olajat"

Na ez a finnyáskodó és pazarló mentalitás amit vagy magadtól vagy rákényerülve, de el kell majd engedned...ha tényleg bejön az elemzők jóslata és a nyár végétől az év 2. felétől beüt az élelmiszer hiány, akkor nem hogy 2x felhasználod ugyan azt az olajat, de 5-6x is fel fogod használni, mert nagyon nem lesz más...

2022. ápr. 17. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!