Az élesztő mikor drágult meg ennyire?
Nem veszek napi szinten élesztőt, de most a sütéshez kellett. El voltam képedve az árán. Bennem még úgy volt hogy 50-60Ft. Erre nézem, hogy már inkább 80-90!
Nyilván nem azon a 30Ft-on múlik de ez gyakorlatilag 50%-os áremelkedés elég rövid idő alatt!
Persze, nyilván. Én is járok boltba. De ezen lepődtem meg most, hogy már ez IS!
Az hogy az olaj, kenyér, zöldségek, gyümölcsök, stb. drágák, az nem újdonság.
"hogy már ez IS!"
Koronavírus, voltak béremelések, előtte boldog boldogtalannak osztották a pénzt, háború, fidesz győzelem.. soroljam még?
Lassan az üzemanyag árstopnak is vége. Ez is meg fog mutatkozni mindennek az árában. Ha több az előállító, szállító, forgalmazó költsége akkor azt nem fogja senki lenyelni.
Tech világban ott tartunk, hogy a GYÁRTÓ tologatja a megrendelést, mert alapanyaghiánnyal küzdenek. Illetve mostmár munkaerőhiánnyal is.
Ukrajna kiesése a gazdaságból érezhető lesz egész Európára nézve!
Én már semmin nem lepődők meg.
Volt a covid elején az a hullám, amikor minden tulok felvásárolta az élesztőt. Akkor eltűnt a boltokból, majd vissza már 80-90 forintért került...
Ugyanez a hipó is. Nézd meg: 250-300 ft egy liter. Covid előtt volt 60-70? De ha el tudják adni 300-ért is, miért adná 70-ért?
Akkor viszont a gyártó/forgalmazó emelte meg a kereslet miatt. Nem azért drága, mert az élesztő is Ukrajnából jönne... Én pár hónapja vettem élesztőt, akkor még nem 80Ft volt. Tegnap viszont már igen.
Margarinból nem Flórát veszek, így nem volt a fél kiló 400Ft. Ezekből az emlegetett béremelésekből, pénzosztásból is valahogy kimaradtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!