Hogyan lehetnék "immuni" a csípősre?
Sehogy, nyilván van az a mérték, ami mindenkire hat!
Ha rendszeresen edzed magad, sok csípőset eszel, és nyilván egyre magasabb kapszaicin szinten, akkor ez a határ is egyre magasabbra kerül.
Gondoltam rá én is, hogy "edzem magam" a legkeményebb chilikkel, de felesleges
Mindenki annyit tegyen az ételeibe, ami nem sok: másnap úgyis bánni fogja a hasad, meg a WC-n se lesz kellemes 😁
Nekem eddig szinte sosem volt kellemetlen a wc erős paprika után ( 3ra emlékszek összesen, a harmadik az múlt héten történt, ráadásul egy nem is túl erős savanyú "macska" p. paprika után :D).
Ami tényleg igaz, hogy lehet erre is edzeni.
Aki szereti, márpedig létezik olyan, hogy szereti valaki ha csíp, akkor azért, de lehet ilyen "versenyekre" is elindulni, ami szintén jópofa.
Ezt megint nem lehet megmagyarázni annak, aki rosszul van az erőstől.
Én eddig 2 ilyen balhén voltam, egyik csak egy utcai bulin/vásáron volt, ahol 8-10en elkezdtük a legerősebb paprikákat megkóstolni, ott nyertem :D illetve egy szabályosabb versenyen is, ott nyertem egy kis díjat.
De "edzés" nélkül indultam a hecc kedvéért, általában cseresznye paprikát szoktam enni mindenhez, de így télen valahogy leállok vele, viszont ez tavasszal volt, úgyhogy edzetlenül indultam neki...
Amit tapasztaltam az az, hogy csak a kóstoló legvégén volt olyan IGAZÁN erős a paprika mint amilyen csak a magyar cseresznye paprika tud lenni :D
A többi vicc volt (nekem :D).
Vagy 10-15 fajtát végig kóstoltam.
✌️
5-ös A cseresznye paprika egyáltalán nem erős, még csak belépő szint sem a komoly chilik világához.
Az 10000 max. a Scovill skálán, több milliós paprika is van nem 1 fajta.
6os, nem muszáj egyetértenünk, én is hallottam a Scovill skáláról, de nekem írhatnak ennyi vagy annyi nullát az egyes mögé, ettem már olyan cseresznye paprikát amitől jóformán a belem kiégett, és az a "világ eddig ismert/létező legerősebb paprikája" mellett simán megállta a helyét.
Majd megkérdezem a termelő urat, hogy melyik fajta is volt az utolsó "a legerősebb" amit megkóstoltam, ami szó szerint égetett és mondhatni indokolatlanul csorgott az orrom meg a könnyem tőle, de akkor is kiállok amellett, hogy skála ide vagy oda, a cserkónál nincs jobb ;)
Erős is, finom is.
Míg annak a paprikának csak ereje van.
Ahogy fogalmaztál, komoly chilik világa, na a 3/4e elbújhat egy jó kis betyáros cserkó mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!