Őszintén, mennyi élelmiszert pazaroltok el egy hónapban?
A statisztikák szerint egy család simán kidob több kilogramm élelmiszert havonta. Én erre nagyon érzékeny vagyok, odafigyelünk, tudatosan vásárolunk, így nálunk tényleg szinte semmi nem megy kukába, egy darab paradicsom sem, de én is látom, hogy sokan a főtt ételt is kidobják...
Nekem ez nagyon fura, pláne a jelenlegi helyzetben nem érzitek luxusban, mikor ételt dobtok ki? Őszintén, nálatok mennyi az annyi?
Semennyit.
Néha kenyér marad meg, de abból csinálok bundáskenyeret, melegszendvicset.
5-ös válaszoló, amikor főzöl, minden hozzávalót felezz meg.
Fél kg kenyér helyett vegyél negyed kilós bagettet, cipót, vagy pár db kiflit, zsömlét.
1 l tej helyett pedig vegyél Maresit, vagy azt a pici egyenként csomagolt tejszínt, vagy tejport.
"Luxus vagy sem, szerencsére nem kell ezen rágódnunk. Gazdagok nem vagyunk, de annyira szegények sem, hogy ez anyagilag is érdekeljen"
De az nem zavar, hogy másnak, pl. gyerekeknek azért nem jut kenyér, mert ti kidobáljátok?
Ha mindenki odafigyelne, nem kellene ennyi gabona nekünk, mehetne más, szegényebb országoknak is...
16
Nem kell szegényebb országoknak küldeni, mivel ma Magyarországon gyerekéhezés van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!