Orbán ma mondta hogy egyes alapvető élelmiszerekből hiány lehet, melyek azok az élelmiszerek amikből várható a hiány?
Orbánnak muszáj azt mondani, hogy rossz világ jön a háború miatt, mert akkor legalább van mire fognia a saját gazdaságpolitikája miatti problémákat.
Egyébként minden kertes házban élő nyugodtan feláshatna 25 nm-t az udvar végében, és elültethetné a mostanra kicsírázott burgonya csíráit, meglepődne, milyen termést tudna felszedni belőle nyár végén. Mellé ültethet 2-3 paradicsom, paprika, cukkinipalsntát, egy sor salátát vagy valamit.
Ja, persze nem fog, mert heti 2X20 percet nem tud rászánni a facebookozás mellett.
"#7, #9, #11: Te valami retardált vagy?"
Igen, nagyon nagy mértékben!
13, gondolom, nincs kerted
Drága a vetőmag, a legtöbb talaj nem alkalmas csak úgy kertészkedésre. Ha alkalmassá akarod tenni, drága a komposzt, a trágya.
És akkor még nem volt szó az aszályról.
15-ös, de van, ezért tudom, hogy hülyeséget mondasz.
Milyen vetőmag drága? A Rédei például - és az nem a legolcsóbb - 250-500 között van. És egy csomag vetőmag akár több évig is felhasználható. Egy palánta a piacon 100-300 ft fajtától (én tavaly mondjuk 80-ért vettem cukkinit, meg 200-ért paradicsompalántát, de infláció van ugye). Megveszel 900 forintért 3 folytontermő paradicsompalántát, az október végéig el fogja látni a családot, rengeteg terem rajtuk. Egy tő cukkiniről is kilószámra jön a termés. 900 forintból mennyi paradicsomot fogsz venni idén nyáron, 2 kg-ot? Akkor mihez képest drága a vetőmag?
"A legtöbb talaj nem alkalmas csak úgy kertészkedésre. Ha alkalmassá akarod tenni, drága a komposzt, a trágya."
Egy eddig nem használt terület nincs annyira kimerülve, hogy 1-2 évig ne bírja utápótlás nélkül, én semmit nem tettem rá az első két évben. Trágyát azóta sem, csak komposztot, ott van a kert végében raklapokból összerakva, egész évben hordjuk bele a cuccot a háztartásból és kertből, ingyen van.
"És akkor még nem volt szó az aszályról"
Két szó: mulcsolás és esővízgyűjtés. Nem old meg mindent, de minimalizálja a vízszükségletet. De sokaknak van fúrott kútja is.
Szerintem neked nincs kerted, vagy csak nagyon rosszul csinálod.
Két szó a válaszodból: "aszály" - megoldás szerinted -"esővízgyűjtés"
Ezek szerint nem tudod, MI az aszály fogalma!
A tarsashaz fogalmát se tudja.
Meg azt se, hogy nem minden kertes ház udvara akkora...
Alapból világszíntű hiányról van szó, ukrán gabona, napraforgó stb kiesése miatt, és nem arról hogy nálunk éhínség lesz. A világszíntű problémát pár magyar háztáji kertecske nem fogja megoldani, az ukrán termelést kipótolni.
Egyébként annyi élelmiszert pazarlunk, hogy a legegyszerűbb ezen csökkenteni, és nem munka mellett másodállásban kertészkedni. Már akinek egyáltalán van kertje.
A burgonya NEM terem meg mindenhol.
Imádom amikor az emberek azt mondják az összes növényre, hogy "hát csak elvetem, aztán lesz belőle 1 tonna, meg még irtani kell". Igen, tényleg vannak olyan szerencsés fekvésű telkek, jó talajjal, ahol ez van, nekünk is volt ilyen földünk az előző házhoz. A mostani házhoz tartozó földben konkrétan a palánták, vetőmagok ára alig jön vissza, és akkor a szántásról, permetszerről, benzinről, és a számolatlan munkaóráról még nem beszéltünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!