Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi baja lehetett ennek a túrónak?

Mi baja lehetett ennek a túrónak?

Figyelt kérdés
Szavatossága még bőven nem járt le, fél kilós zacskó felbontása után szörnyű vegyszeres szag csapott meg, ilyen tömény arzén vagy cián vagy nem tudom milyen szag, ezek ugrottak be róla... Mikor megkóstoltam, az íze is tiszta kemikália volt, borzalmas.
2022. márc. 24. 22:46
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Milyen túró márka? (Csak azért, hogy tudjam hogy ilyet ne vegyek.)

Lehetséges hogy magából a műanyag zacskóból került valamilyen "szennyező anyag" a túróba. Azért gondolok erre, mert a napokban olvastam egy cikket erről: [link]

Az is lehet hogy a gyártás folyamán más szennyező anyag került bele. Én már sokszor vettem bolti túrót, de soha nem éreztem vegyszeres szagot. A romlott túrónak sincsen ilyen szaga (savanyú, avas szagot áraszt).

Minden esetre én azonnal jelenteném a helyedbe a NÉBIH-nek. Hátha olyan a helyzet, hogy vissza kell vonni a terméket, nehogy mások is úgy járjanak mint te (esetleg valami bajuk legyen tőle, mert lehet hogy tényleg valami szennyező kemikália került a termékbe).

2022. márc. 24. 23:17
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

"tömény arzén ..... szag" (szagtalan!)

"tömény ... cián .... szag" (jellegzetes keserü mandula szag)

2022. márc. 24. 23:52
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem a túró kb sose áll el a lejárati dátumig. Ha közeli, meg se veszem.
2022. márc. 25. 00:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

# 2

A kérdező valószínűleg "költői túlzással" élt és azért mondta ezt, mert ezek a legmérgezőbb anyagok közé tartoznak és a "szörnyű vegyszeres szag" amit említett, simán felidézhet az emberben mindenféle hasonló mérgező anyagot, akkor is, ha nem tudja adott esetben hogy ezeknek milyen is szaguk.

Minden esetre én sem örülnék annak, ha a frissen vásárolt túrónak vegyszerszaga lenne. Én már láttam romlott túrót és tejfölt is. Mindkét esetben volt egy kis enyhén rózsaszínes árnyalat és baromi csípős, szúrós, avas szag - ami a kérdezőt semmi esetre sem emlékezthette bármilyen vegyszernek a szagára.

Én állítom hogy valamilyen szennyező anyag került a túróba, ezért is javasoltam a NÉBIH-nek való jelentést.

Mert mi van akkor ha ez tényleg így van, és az ember pl. belegondol hogy mondjuk kisgyerekek is esznek a termékből, amitől aztán betegek lesznek? Lehet hogy egyedi eset de az is lehet, hogy nem. Ne nekem legyen igazam, de ilyenkor jobb félni, mint megijedni.

2022. márc. 25. 00:14
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A Lidl saját márkás Pilos túrójáról van szó. Egyébként egy jó márka, szeretem, és gyakran veszek Pilos túrót (meg egyéb Pilos tejtermékeket is) mert jó az ár-érték aránya. Még sosem volt vele ilyen rossz tapasztalatom. Olyan volt már nagyon ritkán, hogy a lejárati dátuma előtt kicsivel már enyhén vizenyős, savanykás volt, de arra még azt mondtam hogy oké, előfordul, aztán felhasználtam süti tésztájába vagy pogácsába.

Igen, az "arzén és cián szagot" pontosan úgy értettem, ahogy a #4 írta, sosem szagoltam egyiket sem.

Viszont ha jelentem, nincs meg róla a blokk és tegnap este kidobtam a túrót is, nem olyan lenne mintha a levegőbe beszélnék? Illetve mivel egy régi ismert, jól bevált márkáról van szó, lehet hogy nem is foglalkoznának vele, főleg, ha még nem volt rá panasz? Mert amúgy tényleg egy jó márka. Még sosem jelentettem a NÉBIH-nek semmit, csak betelefonálok és elmondom, mit tapasztaltam?

2022. márc. 25. 09:06
 6/7 anonim ***** válasza:
89%
Ha bejelented a vásárlás idejét, ők már vissza tudják keresni a szériát. Írásban, nem telefonon. Mért kell mindentől félni? Ha mindig csak akkor lehetne bejelentést tenni, amikor már korábban jelentették azt a dolgot, akkor ugyebár megszűnne a bejelentés mint olyan. Logika?
2022. márc. 25. 10:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg ha van Lidl appod, akkor ott meglesz a blokk! A terméket nem tudom, de szerintem ha nem dobtad volna ki, akkor sem ment volna oda senki azt konkrétan megvizsgálni (mondom ezt úgy, hogy megőriztem mikor ilyesmi helyzetbe kerültem, de valószínűleg feleslegesen) és mivel küllemben nem volt látszatos a probléma így még a fotó hiánya sem jelenthet gondot.
2022. márc. 25. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!