Úgy emlékszem a fehérje valahol 40-50 fok között kicsapódik. Tükörtojás sütésekor a sárgája ha még félig folyékony, lehetett-e a sárga közepében is legalább 50 fok (esetleg több)?
Figyelt kérdés
Szeretem a félig folyós sárgájú tükörtojást. Elégséges lehet-e bakteriológiai szempontból az a hőkezelés, amelynek eredménye képpen a félig folyós sárgájú tükörtojás elkészül?2021. máj. 25. 11:49
1/4 anonim válasza:
Ha folyós maradt a tojássárgája, akkor ott nem pusztultak el a bacik. Viszont nagyon ritka, hogy a tojás fertőzött legyen, hacsak nincs rá valami különös okod, eheted így (pl. terhesség alatt nem ajánlott). Tojáson leginkább szalmonella fordulhat elő, de az is inkább csak a héján. (Ettől még nem ajánlott megmosni ha nem kifejezetten koszos, azzal csak szétfröcskölnéd a konyhában a szalmonellás vizet).
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi!! - egyébként úgy is nagyon szeretem a tükörtojást, ha csak félig sült meg a sárgája...ill. arra mostanában jöttem rá (mostanában tudatosodott bennem), hogy, ha meg is sül a sárgája, érdemes figyelni arra, hogy ne 'fehéredésig' süljön (ne világosodjon ki...vagyis minél kevésbé), hanem maradjon minél sötétebb színű...akkor még nincs 'agyonsütve'...vagyis az még mindig egy nagyon kellemes 'sárga-állapot'
2021. máj. 26. 10:03
3/4 anonim válasza:
Én már kaptam nem kellően átsütött tyúk tojástól szalmonella fertőzést,de ez téged ne tartson vissza.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi!
aug. 3. 18:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!