A természetes, hogy a méz kő kemény lett, míg a maradék nagyon folyékony?
Nem én vásároltam, nem én tároltam, de hozzám került. A teteje nagyon poros volt. Lehetséges, hogy annyira megkeményedik, hogy kopogni lehet rajta kanállal? És ugyanabban az üvegben nagyon híg méz(?) is jelen van.
MAGYARÁZATOKAT KÉREK! Tudományosat, amennyiben lehet!
Értem. Kristályosodást már néhány fajtánál tapasztaltam, de nem ilyen mértékben, hogy még kanalazni se lehet belőle.
A karamelles ízt hogyan nyerhette el?
(Ment a hasznos gomb mindkettőnek.)
Mert a virág(növény)fajtától függően más és más ízűek az adott mézek.
Pl. az akácméznek van a legkevésbé intenzív íze, és ez a fajta a legvilágosabb színű is. A legkarakteresebb, legsötétebb színű az erdei méz (ami valójában nem is virágméz, hanem harmatméz).
A mézeskalácshoz a napraforgó méz a legjobb, ugyanis rendkívül jól színez.
Ínyenceknek ajánlott a repceméz, ami már napok alatt szinte fehérré kristályosodik. Ebből lehet a legkiválóbb krémmézet készíteni.
Sorolhatnám még :)
Sajnos nem tudom, hogy milyen fajta méz.
6-os! Köszönöm az egyéb hasznos információkat!
A kristályosodott része olyan vajszínű, de annál valamivel sötétebb, azonban a folyós része sötétbarna. Valahogyan most el tudom képzelni, hogy erdei méz tovább ülepedett(//érlelődött?) és emiatt lett karamelles íze, bár:
7-es, ahogyan írod a pitypangmézet...nem tudom. Lehet, hogy akkor az.
Lényeg az, hogy egyből nem gyanakodtatok, hogy valami adalék lehet, tehát esélyes, hogy természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!