Folyékony CO2? Ma vettem az új akváriumomba növényeket. Rám sóztak egy folyékony Co2-t is természetesen.
A folyékony CO2 valójában nem CO2, csak hasonló a szerepe. Ez egy szerves vegyület, amit a növények képesek felvenni és szénforrásként hasznosítani. A vízből a CO2-t felvenni elég nagy munka a növényeknek, így egy kicsit megkönnyíted az életüket. Sokat számít, ha algaproblémáid vannak, de alacsony fényen nem feltétlenül hasznos adagolni.
Akváriumban a halak által termelt CO2 nem sokat számít. Amit a halak termelnek, az mind a víz oldott oxigéntartalmából származik. A gond ott van, hogy az oxigén lassabban oldódik, mint a CO2. Ha a halak több CO2-t termelnének, mint ami azonnal távozik, fulladni kezdenének az oxigénhiánytól, mert az meg nem pótlódna elég gyorsan. Az akváriumi növényeknek alapból annyi CO2 jut, amennyi a levegő CO2 tartalmával egyensúlyban van. A CO2 szint megnövelésére van jó pár technikai kütyü, de az már egy más szint az akvarisztikában, nem kezdőknek való móka.
milyen folyékony szenet vettél?
nekem Easy Carbo-m van és ilyen kis kimérő poharat kaptam hozzá, mint mindenki...de azzal nagyon macerás a pontos mennyiséget kimérni, ezért fecskendőzök. ahol én vásárolok ott nem is árulnak más folyékony szenet csak Easy Carbo-t, és én is csak azt szerettem volna venni mert kutattam egy sort még a vásárlás előtt és az tűnt a legjobbnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!