Miért olyan rosszak a magyar húskonzervek?
Azért, mert a gyártók igyekeznek mindenféle filléres hulladékot beletenni, hogy azt még "élelmiszerként" árusítani lehessen.
Itt van pl. az egyik klasszikus (az összetevők listája magáért beszél): [link]
Ellentétben a külföldről származó konzervekkel. Itt van pl. a Lidl-ből származó Pikok márkájú "Chopped pork" (magyar nevén "Tavaszi finom sertésvagdalt"). Nekem van is itthon belőle, még tavaly vettük. [link]
Összehasonlítás képen az összetevők: 95% sertéshús, étkezési só, stabilizátor,: difoszfátok; őrölt fehérbors, antioxidáns: nátrium-aszkorbát, tartósítószer: nátrium-nitrit.
Nyilván egyik sem egészséges, de a Lidlis változat jóval több húst és kevesebb mesterséges adalékot tartalmaz. (Ami amúgy az ízén is érződik, igazi hús van benne és nem műanyag.)
Még a löncshúskonzervek nagy elődje, a híres II. Világháborús amerikai SPAM konzerv is jóval magasabb hústartalommal rendelkezik: [link]
(Régen lehetett kapni a budapesti British store-ban is, de jelenleg nem árulják.)
Tehát a lényeg, a "magyar" gyártók inkább a hulladékot igyekeznek eladni a nagyközönségnek. (Ami nem is csoda, hiszen sok ember él nehezebb anyagi körülmények között itthon, mint pl. a nyugati népek és sokan nem tudják megengedni maguknak a jobb minőségű árut. Ezt a "hulladékot" pontosan az ő számukra gyártják - költői kérdés hogy ki az, aki meg is eszi.)
A miértre egyikünk sem felelt. Annyira jó bérek vannak itt, higy kénytelenek vagyunk árat venni, nem terméket.
Nagy tisztelője vagyok Borbás Marcsinak. És vennék én kiváló, kézműves terméket, de az minimum hatszor drágább, mint a bolti.
Gondom, mások is így vannak ezzel.
Ha meg el lehet adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!