Mik voltak a Kristálykeserű, az egykori (zöld palackos) kedvenc üdítőitalom összetevői? "Gyógynövények felhasználásával készült" (csak ennyi volt a címkéjén), szénsavas, tonikjellegűen kesernyés ízvilágú, rendkívül jó ízű, magyar termék volt.
Figyelt kérdés
Nem annyira a recept arányainak a titkaira, mint inkább csak néhány jellemzőbb gyógynövényes összetevőjének a nevére lennék kíváncsi, hogy pl. a tonikra rákeverve felidézhessem az ízét.2022. jan. 3. 02:02
1/7 anonim válasza:
Ha rákeresel a régi plakátra, ott annyi van hogy ezerjófű, fehér üröm, benedekfű.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2022. jan. 3. 08:17
3/7 Metionin válasza:
Ez mikori cucc volt? Szívesen megkóstoltam volna.
5/7 A kérdező kommentje:
A ráolvasásom szerint a Kristálykeserűt 1980 és 2008 között gyártották, forgalmazták.
2022. jan. 4. 22:54
6/7 Bferike válasza:
Én emlékszem arra, amikor kétféle ízű is volt. Az unokatesóm apja hentes volt, és volt egy pár rekesz a garázsukban, mert gondolom olcsón jutott hozzá.
Imádtuk, egyszer szinte megrészegültünk tőle, mert össze-vissza felbontottunk egy egész rekesz tartalmát, és random beleittunk az üvegekbe, amiből aztán óriási botrány lett.
7/7 anonim válasza:
Ezermillió százalék, hogy tárnicsgyökér is volt benne.
Kiskoromban kívülről tudtam az összetevőket, de ez már régen volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!