Olívaolajnál mit jelent az hogy "szűz"?
Figyelt kérdés
2022. márc. 12. 07:46
1/5 anonim válasza:
Az olivabogyó elsö préséléséböl származó olaj, amit minden esetben hideg eljárással nyernek ki, ezért a vitamintartalma megmarad, meg az íz- és aromaanyagok is sokkal jobb minöségüek.
Ez után a megmaradt bogyókat gözzel kezeli, utána újra préselik, ez lesz a közönséges, nem szűz olaj, ami még mindig nem rossz minöség.
2/5 anonim válasza:
Úgy van, ahogy az egyes írja. Nem is tudok én sem többet írni hozzá.
Azért inkább az extra szüzet vedd, én például ezen belül még a szűretlenhez is ragaszkodom.
3/5 anonim válasza:
Az egyes rosszul írta.
A "szűz" olaj a közepes minőség, az első préselés az "extra szűz". a "szűz" az ezt követő második préselés eredménye.
Az extra szűz olajat csak mechanikai préseléssel nyerik ki, a "szűzél" már egyéb eljárást is alkalmaznak.
4/5 anonim válasza:
Úgy emlékszem az extra szűzet még a leszedésnapján kell préselni.
5/5 anonim válasza:
Amit #1 írt, plusz még van a Sansa olaj is, amit az elhasznált, kisajtolt pogácsákból nyernek ki különböző oldószerekkel. Természetesen ez képviseli a leggyengébb minőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!