Az extra szűz olíva olaj másnak is marja torkát, vagy pedig lejárt a szavatossága az enyémnek?
El van mosódva a szavi dátuma az üvegen. Amúgy pár év óta, hűvös helyen, az eredeti sötét üvegében tárolom.
Egyébként ha lejár a szavi, akkor is egészséges? Csak a tápanyagtartalma csökken?
Olyan nincs, hogy lejár, a tápanyagtartalma nem tud csökkenni és megromlani sem tud olyan szempontból, hogy megbetegszel töle.
Az egyetlen, ami történhet vele, ha túl régi, hogymegavasodik, de akkor a szaga meg az íze lesz csak rossz.
Alapjáraton' tuti nem mar!
Nincs is nagyon mellék íze maximum gyümölcsösen édeskés.
Ajánlatos a megbontott üveget rövid időn belül felhasználni...kicsi üvegeset vásárolok.-Így mindig frisset eszek.
Az igazi olívaolaj gyakran csípős és keserű, úgy értem nagyon csípős (borsos) és keserű.
Ez egyrészt függ az olivabogyó fajtájától, másrészt attól, hogy a bogyókat zölden, korai érési szakaszban szüretelik. Cserébe magasabb az antioxidáns tartalma.
Hasonlóan tudom, ezek szerint történetesen megerősítettetek engem ebben (bár az ellentétes infó is érdekel, ha valaki bizonyítani tudja).
Viszont ajándékba kaptam pár éve, 7 decis.
Nyilván nem fogom kidobni. ;)
Az viszont még mindig nem világos számomra, miért marja a torkomat? Ez avasság jele? Bár helyesen tárolom, tudtommal. Garázsban, állandó pincehidegben, szekrény mögött, az eredeti sötét üvegében.
Kb 2, 2 és fél éve vehették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!