Füstölt kolbászt lehet csinálni színhús pl karajból, és szalonnából?
NEM, karajból nem lehet, mert akármennyi szalonnát teszel hozzá, fürészpüorszerü lesz.
A kolbászhoz oldalas, császárvég, comb kell, ami szaftosabb szerkezetü, ehhez jön még a szalonna.
Mi is utáljuk a mócsingot, de lehet kapni boltban is jobb fajta kolbászt. Olyant keress, ami apróra van darálva, mert abban nem érződik. Én egy házi jellegű hús és füstöltáru boltban találtam megfelelőt.
Az is megoldás lehet, ha van olyan ismerősöd, aki eddig is csinált kolbászt és meg tudod kérni, hogy neked csináljon apróra darálva.
A karaj száraz, és fölöslegesen drágítanád vele a kolbászt.
Sok hentesnél lehet venni kolbászhúst, ami apró nyesedék hús, van megfelelő zsír tartalma, de ha az nem szimpatikus, inkább combhús, lapocka legyen az alapanyag, némi sótlan szalonnávval (zsírnak való).
Elsőre azt kellene tisztázni, hogy a kérdező milyen állagú kolbászt szeret ?
Én régebben mindig kerestem a száraz kolbászt, de aztán változott az ízlésem. Most a piacon veszem a kolbászt (több böllér termékét megkóstolva) , találtam egyet, ami tökéletesen megfelel az ízlésemnek. Mivel minden héten füstölnek, így csak telefonálok neki, hogy vasárnapra kérek olyat, amit normál esetben csak hétfőn venne le a füstről. Nagyon füstös, nagyon friss terméket kapok. Levágok belőle és beteszem 15 másodpercre a mikróba, ekkor levet enged és extra friss kenyérrel eszem. Most ez a sláger nálam.
Régebben a családban csináltunk kolbászt, de azt a dagadó részéből csináltuk, amihez már nem kellett külön zsiradékot tenni. Meg csináltunk (talán csak Tolna megyében szokás) főtt burgonyás kolbászt , azt nagyon szerettem mindig. 70 százalék dagadó / 30 százalék burgonya. Most Baranyában élek, itt viszont még nem találtam olyat, aki ilyet csinálna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!