Összementek a tészták?
Pár éve tűnt fel, hogy a kifőtt tészta mennyisége kevesebb, mint korábban. Más is így látja? Pl. a régóta vásárolt négy tojásos Gyermelyiből kevesebb adag jön ki, mint azelőtt.
Vagy csak a "régen minden jobb volt" korba léptem?:)
Szerintem ugyanannyi lehet a szemed téved.
A kifőtt tésztát is le kellett volna mérni hogy össze tudd hasonlítani.
Ha mijdig egy zacskót főzöl, akkor jogos, mert régen 50, ma 45 dekát tesznek bele
De amúgy valószínűleg csak a családod eszik többet ugyanúgy főnek ki
A fizika törvényeinek kellene megváltoznia ahhoz, hogy azonos recepttel készült és mennyiségű tészta kisebb főtt súlyú legyen, mint korábban.
De ahogy írják, nézd meg a csomagot, hogy nem 40 dekás-e.
Pont gyermelyiből használok rengeteget, és az egyik legjobban dagadó, és egyben legtisztábban fövő tészta.
(pont ezért használom)
Az egyes kivételesen szar szériákon kívül (ami kb. 10 év alatt egyszer fordult elő) aránylag stabilan tartják a minőségüket. Ezért nem is váltok.
Melyik nem dagadt meg eléggé?
" fizika törvényeinek kellene megváltoznia"
Vagy elég a lisztminőségnek, gyártási technológiának megváltozni, ahhoz, hogy kevesebb vizet tudjon felvenni.
Egy adott tészta keverésen belül (ugyanaz liszt minőség, gyártás, minden ugyanolyan) is van eltérés a legyártott mennyiség elején, közepén, és végén! Miközben a fizika törvényei végig ugyanolyanok.
Ennyire érzékeny a dolog.
Itt nem előre legyártott gyártósori alkatrészekkel kell dolgozni, hanem "élő" anyagokkal, amit a természet alkotott meg.
Abból pedig nincs 2 egyforma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!