Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Összementek a tészták?

Összementek a tészták?

Figyelt kérdés

Pár éve tűnt fel, hogy a kifőtt tészta mennyisége kevesebb, mint korábban. Más is így látja? Pl. a régóta vásárolt négy tojásos Gyermelyiből kevesebb adag jön ki, mint azelőtt.

Vagy csak a "régen minden jobb volt" korba léptem?:)


2022. febr. 22. 08:22
 1/7 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem ugyanannyi lehet a szemed téved.

A kifőtt tésztát is le kellett volna mérni hogy össze tudd hasonlítani.

2022. febr. 22. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az 500 grammos kiszerelés mellett megjelentek 400 grammos csomagok is egyes márkákból. Nem tudom, a Gyermelyi-nél ez hogy van.
2022. febr. 22. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

Ha mijdig egy zacskót főzöl, akkor jogos, mert régen 50, ma 45 dekát tesznek bele

De amúgy valószínűleg csak a családod eszik többet ugyanúgy főnek ki

2022. febr. 22. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

A fizika törvényeinek kellene megváltoznia ahhoz, hogy azonos recepttel készült és mennyiségű tészta kisebb főtt súlyú legyen, mint korábban.


De ahogy írják, nézd meg a csomagot, hogy nem 40 dekás-e.

2022. febr. 22. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Mindig fél kilós kiszerelést veszek és az edény is vagy 15 éve megvan :D Lehet persze simán, hogy szubjektív érzés.
2022. febr. 22. 11:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Pont gyermelyiből használok rengeteget, és az egyik legjobban dagadó, és egyben legtisztábban fövő tészta.

(pont ezért használom)

Az egyes kivételesen szar szériákon kívül (ami kb. 10 év alatt egyszer fordult elő) aránylag stabilan tartják a minőségüket. Ezért nem is váltok.


Melyik nem dagadt meg eléggé?

2022. febr. 22. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

" fizika törvényeinek kellene megváltoznia"


Vagy elég a lisztminőségnek, gyártási technológiának megváltozni, ahhoz, hogy kevesebb vizet tudjon felvenni.

Egy adott tészta keverésen belül (ugyanaz liszt minőség, gyártás, minden ugyanolyan) is van eltérés a legyártott mennyiség elején, közepén, és végén! Miközben a fizika törvényei végig ugyanolyanok.

Ennyire érzékeny a dolog.

Itt nem előre legyártott gyártósori alkatrészekkel kell dolgozni, hanem "élő" anyagokkal, amit a természet alkotott meg.

Abból pedig nincs 2 egyforma.

2022. febr. 22. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!