Ma kaptam meg az új szemüvegemet, de nem valami jó. Nagyon fura benne menni, kicsit olyan, mintha felfelé menne az egyenes(!) talaj, meg olyan, mintha a körülöttem lévő tárgyak összementek volna. (vagy én nőttem volna meg).?
Egyéni érzékenységtől is függ, meg a korodtól is. Egy gyerek vagy fiatal könnyebben alkalmazkodik, ha idősebb vagy, több idő. Az is befolyásolja, hogy milyen szögben áll a cilinder.
Én 30 évesen kaptam cilinderes szemüveget, lehet volt vagy 2 hét is, mire megszoktam. Teljesen furcsa volt, hogy egy biztosan kerek dolgot, pl tányért hirtelen oválisnak láttam benne. Nyilván a tányér mindig is kerek volt, de a szemem domborulata miatt ovális kép képződött a retinámon, amit aztán az agyam tudatosan kerekké alakított. Na ahogy felvettem a szemüveget, hirtelen kerek lett a retinámon a kép, de az agyam túlkompenzált, és ovális kép tudatosult bennem. Egy üveget nem tudtam egyenesen lerakni szemüvegben a polcra, egy boltban majdnem fel is borítottam így egy teljes italkészletet... Vezetni se mertem vagy 2 hétig, de hidd el, meg fog javulni, aztán az agyad annyira hozzászokik, hogy szemuvegben és szemüveg nélkül is jól fogod érzékelni a dolgokat, egyből kapcsolni fog az agyad. Csak adj neki időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!