Miért érzem magam úgy az új szemüvegemben mintha "berúgtam" volna? Lehet nem jó helyen van a fókusza a jobb lencsének? Pedig géppel is bemérték és szemorvos is azt mondta, h -1 kell, a -0.75 már gyenge, de mégis "hullámzik a talaj", ha felveszem?
Már régebben is volt hasonló, akkor visszacseréltettem a lencsét -0.75-ösre, de akkor meg naon homályosan látok, tompa minden, főleg este vezetéskor rossz. Most betetettem erősebbet, mert szemdoki is azt mondta h -1, meg most ahol bemérettem, ott is a gép is -1-et dobott ki rá. (a bal lencsével semmi bajom.)De mégis rossz, "húzza" a szemem, meg valahogy mintha eltolódna az egész kép előttem, főleg ha a talajt nézem a lábam előtt... lehet nem jó a lencse? vagy a fókusza? vagy a szemem? :(
Azt tudom, h csak negyedenként lehet lencse erősségét váltani, de ilyenkor mégis mit lehet még tenni? :(
Bunkók kíméljenek! Thx!
Nekem is ilyen volt, sok idő volt megszokni, több hét, szar volt úgy dolgozni, jól emlékszem, azt hitték beteg vagyok:)
Ha nem változik a helyzet akkor viszont válts kontaktlencsére, azzal nincs ilyen gond.
Öreg szemorvos néni azt mondta nekem régebben hogy ez természetes állapot. A megoldás hogy csak alvás előtt veszed le a szemüveget és reggel azzal kezded hogy felrakod.
Rákérdeztem hogy mire gondol, azt mondta: gödröket és hullámokat látok majd a talajon ahol nincs is semmi, furcsa színeket esetleg, az egyenesek görbülnek a homorúból domború lesz és stb...
... majd elmúlik legyintett és kérte a következő pácienst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!