Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha valami bontva van, akkor...

Ha valami bontva van, akkor számít, hogy kupakkal vagy anélkül tárolom a hűtőben?

Figyelt kérdés
Folyadékokra gondolok, pl tej, üdítő. Az első bontás után tovább eláll, ha visszazárt kupakkal van tárolva, vagy pont annyit ér, mint egy nyitott tálba kiöntve tárolnám?
2022. febr. 17. 21:21
 1/7 anonim válasza:
33%
Szerintem ennek legfeljebb a szénsavas üdítőknél van jelentősége.
2022. febr. 17. 21:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Ja a szénsavra nem gondoltam, attól most tekintsünk el :) csak a szavatossági idő miatt kérdem.
2022. febr. 17. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Számít, mert a hűtőben azért lehetnek bacik, különféle szennyeződések. Arról nem is beszélve, hogy a fedetlen dolgoknak a legtisztább hűtőben is undormány "hűtőíze" lesz...
2022. febr. 17. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:
93%
Rengeteget számít, igen, mindent lefedve, lezárva célszerű a hűtőben tárolni.
2022. febr. 18. 05:17
 5/7 anonim ***** válasza:
22%
A hűtőstagot sem veszi át pl. a tej.
2022. febr. 18. 08:33
 6/7 anonim ***** válasza:
54%
A levegő menthetetlenül tele van spórákkal, amiktől az élelmiszer egy ponton túl menthetetlenül romlani kezd. Gondolkozz picit! Szerinted egy hűtőnyi levegő jobb ilyen szempontból, vagy ami a lezárás után a dobozban marad?
2022. febr. 19. 06:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Szerintem nem ilyen egyértelmű, pont ezért tettem fel a kérdést. Ha levegőt kap, akkor baktériumot is, ami azonnal szaporodásnak indul az élelmiszerben. Szerintem bakteriális skálán teljesen mindegy, hogy fél doboznyi levegő, vagy hűtőnyi, de erre irányul a kérdés.
2022. febr. 20. 03:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!