A cukor miért számít alapvető élelmiszernek?
Bár igyekszem egészségesen enni, nem vagyok mániákus, nálam is elfogy 1-1 kg cukor néha, de azt nem tudom megérteni, miért számít alapvető élelmiszernek.
Mármint, hogy tud ebből egy háztartásban olyan sok elfogyni, hogy ennyire fontos legyen az ára?
Mi kb. annyit használjuk, hogy napi kétszer beleteszek 1 teáskanálnyit a kávémba. Ennyi. Néha sütök valami sütit, akkor esetleg elmegy 20 deka egyszerre, de még így is olyan sokáig kitart egy zacskó, hogy nem is tudom, mennyit használhatok el egy évben, talán 3 kilót?
Ti mibe tesztek cukrot?
Mert csak néha és csak kis mennyiségben sütsz süteményeket.
De igazán nagy mennyiség ott megy el, ha valaki rak el lekvárt, befőttet, stb.
3-as, én nem igazán veszek ilyeneket, de szerintem az sem jellemző, hogy ezeket magának csinálja valaki otthon.
Kekszet talán, de majonézet meg üdítőt biztosan nem gyártanak otthon tömegesen az emberek.
Pedig majonézt pont könnyen lehet otthon csinálni. Üdítő - tea, szörp, limonádé? Te is naponta cukrozod a kávét.
Régen több mindent maguk készítettek az emberek, de attól hogy ma már a boltban veszed, nem ingyen materializálódik a cukor a termékekbe, ugyanúgy megfizeted.
Cukor egyreszrol bitang energia forras, masfelol stimulalja az agy boldogsag/jutalmazas szektorat - tehat tobb szempontbol is jo cucc.
Persze tulzasokba lehet esni es sok a kontroll neluki ember, ezert inabb es miattuk 'egeszsegtelennek' van kikialtva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!