Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lisztérzékeny nem ihat sört?

Lisztérzékeny nem ihat sört?

Figyelt kérdés
Ihat, csak hasmenése lesz?
2022. febr. 10. 06:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
37%

#6-os

Rendkívül intelligens felebarátom! Hol írtam én, hogy a Coronát ajánlom helyette? Hol írtam, hogy abban nincs glutén? Mutasd már meg légyszíves, mert én rohadtul nem találom ezeket a hozzászólásomban!

Tanulj meg olvasni és értelmezni. Azt írtam - és a te kedvedvért szó szerint idézem - hátha másodszorra sikerül felfognod:

"Ihat, csak nem búza vagy árpa sört, hanem kukorica sört amiben egyáltalán nincs az előző két gabona."

De a te kedvedvért külön ki is emelem nagybetűvel a fontos részt:

"... amiben EGYÁLTALÁN NINCS az előző két GABONA." De hogy még jobban a szádba rágjam, az" előző két gabona" alatt a már említett búzára és árpára gondoltam.

2022. febr. 10. 12:53
 12/18 anonim ***** válasza:
67%

@11

Nem, valóban nem írtad a márkát. De ha nem a járványos sörre gondoltál, akkor melyikre? Ismersz más "kukoricasört? Ha igen, ne tartsd magadban! :) Pláne, ha gm.

Nem kevés gm sört kóstoltam már, de kizárólag kukoricasörrel nem találkoztam.

Elsőre olvasva félreérthető volt, amit írtál. S mivel ez érzékeny téma s én is lisztérzékeny vagyok, így hajlamos vagyok érzékenyen reagálni, ha valaki fél vagy valótlan információt oszt meg. Mint ahogy a gyanúm beigazolódott, a kérdező vszleg coeliakiás s még nincs elég infója és tudása. Így bármilyen - nem rossz szándékból adott - fél vagy helytelen információ rossz irányba terelheti és/vagy fals reményt adhat neki.

2022. febr. 10. 22:46
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

@11

Kiegészítés:

... ha úgy tesz, mintha tudná... (nem rossz szándékból)

2022. febr. 10. 22:48
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

@11 S csak, hogy komplikáltabb legyen:

Van olyan gm sör, amiben búza v árpa van, de ezekből kivonják a glutént (deglutenizált). Így a bennők lévő glutén még az elfogadható orvosi hatérérték alatt van. Különben nem tehetnék rá a gm jelet. Viszont a hiperérzékenyeknek ezt is kerülni kell.

2022. febr. 10. 22:51
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

@8 Ihatsz: kizàrólag gluténmenteset.

:)

Ilyen leugrom a kocsmába a haverokkal sörözni, nem játszik. Hacsak nem a Hopaholicba mentek. :) Ha meg otthon vagy a haveroknál jöttök össze, oda meg tudsz vinni magaddal.

2022. febr. 10. 22:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem ihatsz, kirázólag jelölten gm sört.
2022. febr. 11. 13:29
 17/18 anonim ***** válasza:
11-es, konktaktimitáció ismeretlen fogalom, mi?! Na, akkor menj innen a hülyeségeiddel.
2022. febr. 11. 13:30
 18/18 anonim ***** válasza:

Itt is találhatsz némi infót a gm sörökről.

[link]

[link]

2022. febr. 11. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!