Egy kenyér glikémiás indexe hány százalékkal csökken pirítás során?
Tessék (1-es voltam), ez is alátámasztja...
"Én pedig komolyan kérdem: ki és mikor találta ki azt, hogy a pirítós jobb, mint a sima kenyér?
Mitől lenne vajon jobb? Pirítva kevésbé hizlal? Esetleg elillan belőle a szénhidrát és sikítva menekül belőle a glutén? Milyen anyagok vesznek ki belőle sütés hatására?
Ismeritek a klasszikus beugratós kérdést, hogy melyik nehezebb: 1 kg toll vagy 1 kg fém ?
És akkor rögvest tegyük is fel a még tutibb 1 millió forintos kérdést: melyikben van több kalória, 10 dkg kenyérben vagy 10 dkg szárított kenyérben?
A fogyókúrás mintaétrendeket rágcsáló örök diétázók most azonnal rávágják, hogy a pirítósban. Holott ez tévedés!
A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a pirítós tápanyagértéke megegyezik a friss kenyérével, és ugyanúgy hizlal is. Kétségtelenül gyomorkímélőbb, és a pirítás hatására veszít is a súlyából, de mindössze ennyi.
A fehér kenyér se simán, se pirítva nem jó választás, ha diétázol: glikémiás indexe mindkettőnek magas, vagyis a vércukorszintedet mindkét verzió meg fogja dobni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!