Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Akik szerint olcsóbb rendelni...

Akik szerint olcsóbb rendelni a kaját mint magadra főzni, azok hogy csinálják?

Figyelt kérdés
leírnátok?
2022. jan. 31. 13:22
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Szerintem tényleg nem tudnak számolni akik szerint olcsóbb...mondjuk a matek általában nem megy a többségnek.
2022. jan. 31. 16:37
 12/44 anonim ***** válasza:
48%

11

Sehogy nem olcsóbb. Csak sokan az időt is számolják amit a főzéssel töltenek. Pl én simán összedobok valami tésztás kaját fél óra alatt, ára mondjuk 500-600 forint és akkor nem egy kis adagról beszélünk ketten jól lakunk belőle, ha étteremből rendelek akkor jól se lakok vele és 3000 forint két adagra 6 ezer és akkor csak ettünk de nem laktunk jól. Ha kiszámolom az órabérem arra a fél órára még úgy is 5000-ből kijön tehát még mindig sokkal olcsóbb mert jól is lakunk vele. Persze vannak ennél drágább ételek is de egy pizza gyros stb alapanyag költsége sem sokkal több. Szóval nem éri meg anyagilag, max ő érzi úgy mert utál főzni meg mert lusta.

2022. jan. 31. 16:54
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

Én most 4 hétre rendeltem, 41990 Ft volt összesen. Heti 6 nap,tehát vasarnapokra megoldom magam, illetve jövőhèten egy hétköznap is meg kell oldjam. Tehát 23 nap összesen a 4 hétre.

És ezek csak egy adagnyi ebédek csak magamnak.🤷😅 Ezenkívül van még 4 étkezésem egy nap,mert cukorbeteg vagyok. Időnként nagyon elegem van,hogy a fél napom azzal telik a konyhában hogy méregetek grammra pontosan mindent is. Meg hogy nem lehet egy tányér ételt főzni a több napos kaját még nem szeretem annyira. És akkor csak kb én eszem, mert a gyereknek még nem kell ilyeneket ennie, az férjemnek meg ízlik.

2022. jan. 31. 17:30
 14/44 anonim ***** válasza:
46%

*a férjemnek nem ízlik.

Így jobb időnként rendelni

2022. jan. 31. 17:31
 15/44 anonim ***** válasza:
94%

Kötelez valaki a bunkoasagra, vagy magadtól csinálod? EN nem rendelek. Eleve leirtam, hogy egy személynek éri meg a rendelés, mert arra nehéz főzni. Nyilván ha te hétfőn egy konder paprikaskrumplit főzöl és azt eszed egy hétig, akkor olcsóbban kijossz, mint valaki, aki rendeli az ételt.

Most a kedvedért megneztem egy menü rendelő oldalt. Interfood, ez volt az első találat. Menü 1570/nap, szombat 1710.

Görög gyümölcsleves, Párizsi jércemell, rizi-bizi

Magyaros burgonyaleves, Csirkemell Cordon Bleu, rizi-bizi

Tejszínes sárgabarack krémleves, Zöldborsós, tejszínes csirkemell, csavart tészta

Paradicsomleves mozzarella golyókkal, Carbonara spagetti

Tejfölös karfiol leves, Mustáros csirkemell, tészta köret

Tárkonyos pulykaragu leves, Csirkemell füstöltsonkával, füstöltsajttal átsütve, olaszos hasáb burgonya (oregáno, só, bors, paprika)

Kérlek áruld el, ha te ezeket otthon, egy személyre akarod megfozni, mennyibe fog kerülni a bevasarlasod. Ez itt a 6 napra 9560ft. Minden nap frisset eszik, mindennap mást.

Ez volt az első találat a google-ban, ennél nyilván van olcsóbb is, mondjuk a helyi étterem menüje.

2022. jan. 31. 17:41
 16/44 A kérdező kommentje:

Nem tudom mekkora adagok ezek, de simán ki lehet hozni 1500 ból ilyen ételeket otthon.

Jól hangzik hogy 2 fogás 1500, csak éppen húst alig szoktak bele rakni...

2022. jan. 31. 17:46
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindent jobban tudsz, akkor minek teszel fel kérdést?

Más nem tudja kihozni annyiból otthon magának vagy szimplán nem akar, nem szeret főzni és így kényelmesebb.

Az hogy ‘megéri’ az nem mindenkinek azt jelenti hogy ezen pénzt spórol. Lehet hogy időt, energiát, takarítást, … spórol meg. Ettől nem lesz lusta, csak nem mindenkinek az a prioritás, hogy minél olcsóbb legyen minden.

2022. jan. 31. 17:50
 18/44 A kérdező kommentje:

Pl karfiol leves meg mustáros csirkemell tésztával. A levesbe jó ha van egy harmad karfiol. Mondjuk 300 huf. egyebek legyen 150.

husi mondjuk 15 deka (ennyi se szokott lenni benne de mindegy), legyen 250 huf, tészta mondjuk legyen 50 huf. egyebek itt legyen 150, fűszer stb.

900 huf. S valószínűleg nem kell amúgy egyebekre még 300 forint. mire kéne?

szerinted egy ilyen áru menü 5 féle egyéb zöldséggel van tele?

A lényeg hogy simán ki tudod hozni 1500 alatt.

2022. jan. 31. 17:51
 19/44 anonim ***** válasza:
100%

Akkor írd le, kérlek, hogy vásárolsz be ezekhez EGY személyre. Egyre, úgy, hogy nem foagyasztasz, nem két adagot készítesz.

Megintcsak első talált a görög gyumolcslevesre, nosalty: [link]

Tescos arak:

0.2 l narancslé (100 %-os) 265.-

0.3 dl habtejszín 239.-

0.2 kg sárgadinnye 400ft

0.2 kg görögdinnye nem kaphato, legyen 100ft

0.3 közepes db őszibarack nem kaphato, legyen 100ft

5 dkg piros ribizli nem kaphato, legyen 100 ft

0.8 dkg cukor (vagy méz, ízlés szerint) legyen a legolcsobb porcukor 199.

Csak a leves egy személyre 1403ft. Úgy, hogy 3 gyümölcsre 100ftot adtam.... CSAK A LEVES ennyi

2022. jan. 31. 17:56
 20/44 A kérdező kommentje:

Szerinted egy ilyen menüs levesbe ennyi mindent beleraknak? LOL?

Te linkeltél valami receptet és az alapján próbálod találgatni mennyi...

2022. jan. 31. 17:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!