Mákot hogyan lehet fogyasztani: ahogy a boltban kapható, vagy meg kell darálni, őrölni?
Frissen darálva talán jobb ízű, de az sem biztos.
A máknak is van olajtartalma, ami oxigénnel érintkezve oxidálódik (avasodik), csak annyit érdemes legarálni, amennyit fel is használsz.
Sajnos a darálatlan mák is avasodik, csak lassabban.
Nyilván, ha nincs megfelelő darálód, darált mákot vásárolj.
értem, még sosem vásároltam mákot, ezért nincs erről információm :/
darálóm sincs, emiatt gondoltam inkább megkérdem, mielőtt megvenném, hiszen 600 Ft/zacsi
viszont szeretném bevezetni az étrendünkbe, mert arra gondoltam, talán sok egészséges tápanyagot tartalmazhat és eddig nem igazán ettünk soha mákot, még mákos bejglit sem :|
A helyedben darálva vennem.
Egéshben is szoktak mákot használni de főleg díszítésre pl kenyér tetejére vavy banános cukkinikenyérben láttam még, szóval pár evőkanalas menyiségben
A darált mákot lehet használni piskótába, krémekbe stb. Szóval az ubiverzális. Annak joban mák íze van és emészteni is könnyebb (a 2es pedig paraszt, nyilván azért kérdezed mert segítségre van szükséged)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!