Miért fogyasztanak egyre több adatot a mobilok, ahogy jönnek ki az újabb és újabb típusok?
Mert a médiák, amit látogatsz vele, is egyre nagyobb adattartalmúak és egyre nagyobb sávszélességen jutsz hozzá.
Nézd meg, mondjuk milyen volt egy youtube videó 5 éve és nézd meg most. Hifi sztereo hang, HD felbontás, sőt, 360 fokos, akár VR 3D videók. Érthetően több adattartalma van.
Interaktív weboldalak, gifek, beépített videók mindenhol, még a lapszéli reklámokban is.
És 5 éve egy weboldal betöltésére vártál fél percet, most annyi idő alatt már a tizediket nyitod meg és olvasod el.
Nézd meg a mobilos játékok színvonalát. Ahhoz is kell pár bit.
160 karakteres SMS-ek helyett messengerben, viberen satöbbi fullHD fotókat osztasz meg, hangüzeneteket, sőt, net-telefonálsz, Facebookon minden harmadik komment videó, ezernyi rákattintós link...
Sokkal több, sokkal bővebb elérhető adat áll rendelkezésedre sokkal gyorsabban, és észre sem veszed, hogy ezt bizony ki is használod.
Nem a teló tehet róla, hogy használod a tudását. :D
Én viszonylag sok telóbuzerálással (nem face, hanem böngészés, otthoni meg melós gép távoli elérése TeamViewerrel, üzenetváltások Viber, Whatsapp, Messenger, stb.) sem szoktam túllépni a havi 1,5 GB keretemet.
Persze wifin mellépörög tuti még kétszer ennyi. De nem érzem kényszerét, hogy youtube meg fészbúk videókat nézzek úton-útfélen és a torrent is ráér, amikor wifin vagyok. :)
Mozillára mobilon is van Adblock plus.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!