Melyek azok a húsleves zöldségek, amik fagyasztva is jók?
Paprika meg paradicsom nem leveszöldség!
De ettől eltekintve gyakorlatilag minden zöldség fagyasztható, a karalábé meg zeller is, sőt a nyers krumpli kivételével bármi. (A krumpli hőkezelés - előfözöes vagy elősütés - után szintén)
Mi mindenféle húslevesbe való zöldséget lefagyasztunk, mikor sok van a kertben, annyi, hogy blansírozva teszem el. Tehát forrásban lévő vízbe teszem kis adagonként 1-2 percre, kiveszem, hideg vízben lehűtöm, lecsepegtetem és fagyasztom.
Külön zacskóban van fajtánként, pl. sárgarépa, zeller stb., és méretre vágva, így annyit veszek ki egyszerre, ami az adott levesbe kell (pl. borsólevesbe én nem teszek zellert).
Így lefagyasztva olyan, mint a friss.
3-as: a paradicsom fagyasztás után már nem nyersen fogyasztandó, hanem ételekbe (pl a kérdezö által említett húslevesbe) szokás fagyosan beletenni, így az eredmény nem lesz más, mint ha friss paradicsomot tett volna bele!
A 2-esnek abban van nagyon igaza, hogy csak fajtánként külön érdemes fagyasztani és már megfelelö formákra vágva (adott esetben külön hasábokra, kockákra vagy szeletekre vágva), így mindig olyan összetételben és formátumban tudsz elövenni külöbözö zöldségféléket, ami az aott ételhez optimális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!