A mirelit, gyorsfagyasztott ételekben sok a tartósítószer?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a konzerves ételekben sok a tartósítószer, de nem tudom, mi a helyzet a mirelit ételekkel.2022. jan. 22. 11:58
1/9 anonim válasza:
A mirelitet a fagyasztás tartósítja, külön nem kell bele. Annyit tartalmaz gondolom, mint ami a felhasznált összetevőkben eleve benne volt. Nincs eskü.
2/9 anonim válasza:
Nem sok értelme lenne, elvégre pont azért mirelit, hogy tartós legyen.
3/9 anonim válasza:
Se mirelitben se konzervben nincs normál esetben tartósítószer.
4/9 anonim válasza:
A konzervekben semennyi tartósítószer sincs,pont ez a lényege. Tartósítószert olyan termékekbe rakunk, amit szokáig fogyasztunk felbontva pl. olcsóbb gagyi minőségű majonéz
5/9 anonim válasza:
Állagjavítót és fixálókat tesznek bele.
6/9 anonim válasza:
Mai csomagolasi technikak mellett mar a konzervek sem feltetlenul tartalmaznak tartositoszert.
7/9 anonim válasza:
A konzervek sosem tartalmaztak. Mégis minek, ha kémialag tartósítják őket?
8/9 anonim válasza:
A konzerveket nem kémiailag, hanem fizikailag tartósítják a mireliteket szintén.
Tartósítószerek a hosszan elálló kész ételekben vannak főleg, pl egyes kenyerek, vagy savanyúság. Általában együtt alkalmazzák a tartósítószereket valamilyen fizikai módszerrel.
Majonézben sincs a legtöbb esetben, ezért felbontás után érdemes hűteni.
Egyébként, az összetevők között mindig feltüntetik, mi van benne, érdemes elolvasni.
9/9 anonim válasza:
Jah elírtam. Majonézekben nincs tartósítószer, viszont beállítjuk a pH-ját és a savtartalmát, ráadásul 50-66% olaj, nem kell bele tart.szer, csak az avasodástól kell félni, azért kell hűtőbe tárolni. Az olcsóbb fajtákba teszünk tart.szer pl. coop, jóljár stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!