Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan lehetséges, hogy egy...

Hogyan lehetséges, hogy egy majonéz tartósítószer nélkül felbontva egy hónapig el tud állni?

Figyelt kérdés

2021. febr. 26. 18:08
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Úgy, hogy nincs benne nyers, romlandó összetevö.
2021. febr. 26. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
63%
Nem tojásból van, pontosabban nem nyersből, hanem feldolgozott készítményből.
2021. febr. 26. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
nyers tojásból van, tojássárgája lé-ből (a miénk univeres és a jobb minőségűek, amiket mi gyártunk), és azért nem romlik meg, mert beállítjuk a pH-ját és savtartalmát
2021. febr. 26. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
hogyhogy a nyers tojás nem romlik meg? a PH mit számít?
2021. febr. 26. 20:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A tojás sóval van tartósítva és hűtve tároljuk, nem tud megromlani. pH és ecetsavtartalom meg az alapja az élelmiszeriparnak. A mikróbák csak bizonyos pH tartományban és szabad víztartalom mellett tudnak szaporodni, ha ezt beállítjuk, nem tud mi elszaporodni benne. Mi hónapokig túltároljuk, magasabb hőfokon is, azon kívül, hogy a magas olajtartalom miatt avas íze lesz, semmi baja nem lesz


[link]

2021. febr. 26. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!