Ha egy élelmiszernek lejár a szavatossága mit teszel? Mindenképp kidobod vagy ellenőrzöd és megeszed ha ehető még?
Figyelt kérdés
2022. jan. 6. 16:43
11/22 anonim válasza:
9. Részben talán azért is van ekkora pazarlás, mert sokan lejárati dátum szerint dobálják ki, a romlottnak gondolt élelmiszereket.
12/22 anonim válasza:
11: ott a másik kérdés alatt kiszámoltuk, hogy simán összejön havonta a 4-5ezernyi kidobás, még akkor is, ha odafigyelsz, és nem dátum szerint kukázod.
13/22 anonim válasza:
Férjem egyszer véletlenül egy három hónapja lejárt oikos joghurtot evett meg, nem lett semmi baja tőle, és azt mondta finom volt. Én féltem, hogy valami baja lesz, de nem lett.
14/22 anonim válasza:
12. Én azt gondolom hogy fele-fel lehet annak az aránya, hogy dátum szerint, vagy, egyszerűen unalomból dobunk ki valamit
15/22 anonim válasza:
Megszagolom,jól megnézem esetleg megnyalom és ha jó akkor igyekszünk azt enni előbb.Kisfiamnak viszont nem adok belőle.
Ha tényleg nem annyira okés már akkor megy az állatoknak.
16/22 anonim válasza:
Semmit nem dobok ki csak azért, mert papíron lejárt. Ha valami még nem érezhetően romlott, buggyant vagy teljesen penészes, akkor megeszem.
17/22 anonim válasza:
Pár napja 1 hónapja lejárt joghurtot is megettem, semmi baja s volt. Simán megeszem
Nem jár le akkor..
Angolu best before, azaz addig van garantalva a gyártási minőség,utána se ehetetlen
18/22 anonim válasza:
Nem dobom ki. Megszaglászom aztán eszem. Egyszer se voltam még beteg.
19/22 anonim válasza:
Nem dobom ki, az érzékszerveimre hagyatkozom. Legfőképp azért, mert már jártam úgy, hogy bőven lejárati időn belül volt a cucc, de simán romlott volt.
20/22 anonim válasza:
Joghurt, tejföl simán jó egy hónappal a lejárat után is. Én simán megszagolom, megkóstolom, ha jónak tűnik, megeszem.
Tojás ha hűtőben tartod is sokáig jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!