A sónak is van olyan helyettesítője, mint pl. a cukornak többféle is?
Figyelt kérdés
Nem a különböző fűszerekre gondolok, hanem olyan helyettesítőre, ami a só ízesítő hatásával bír, de annak káros hatásai nélkül.2022. jan. 4. 08:39
2/7 anonim válasza:
A cukor helyettesítők sokszor károsabbak, mint a cukor, de ne zavarjon. Amúgy nincs, só az só, max ízfokozókkal lehet próbálkozni, de nem ugyanaz a hatás, biokémiai szempontból meg pláne nem.
3/7 anonim válasza:
Nem igazán. Amit helyettesítőnek lehet hívni, az a kálium-klorid. De ez nem alkalmas a konyhasó teljes kiváltására, csak egy kis részét lehet vele helyettesíteni. Vannak is ilyen sókeverékek "diétás só", "csökkentett nátrium tartalmú só" és egyéb neveken.
Teljes kiváltására azért nem alkalmas, mert felborítaná a szervezet kényes nátrium-kálium egyensúlyát. Túladagolása pedig egyenesen halált is okozhat.
4/7 anonim válasza:
Milyen káros hatás? A túlzott sófogyasztásnak lehet esetleg káros hatása, arra a megoldás hogy ne fogyassz túlzott mennyiséget.
6/7 anonim válasza:
Kevesebb cukor egészségesebb mint azok a mű vackok
7/7 anonim válasza:
Anticukorvackok, rutymákolt só, ahogy a badeni szódagyár diktálja, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!