Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ki azereti az avas szalonnát?

Ki azereti az avas szalonnát?

Figyelt kérdés

2021. dec. 22. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én. De miért kérdezed?
2021. dec. 23. 00:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Én is. Tudni akartam vannak-e még masok is.
2021. dec. 23. 00:37
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Állítólag régen az egy teljesen megszokott, normál dolog volt, hogy avas állapotban fogyasztották. Talán Erdélyben de ez nem biztos.

Az viszont biztos hogy az hogy "avas" az nem azt jelenti hogy romlott, hanem mint pl. egy sajt esetében, "érett". Pikáns.

Most már én is kíváncsi vagyok jelentkezik - e még valaki.

2021. dec. 23. 05:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az avas szalonna az én tapasztalataim szerint csípős lesz és fura ízű. Bár lehetnek ebben is fokozatok, de nálunk nagyapám csak a csizmája kenésére használta.
2021. dec. 23. 08:47
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
A "jó" avas szalonna egy picit dió ízű lesz és hasonlít az íze a Pick héjára.
2021. dec. 23. 10:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan avas szalonna is ami magas hőmérsékleten avasodik meg, az büdös, csípős, elviselhetetlen szagú. Még a csizmámra sem kenném.

Ami ehető avas, az alacsony hőmérsékleten alakul át és természetesen valódi szalonnáról beszélek, nem gyorsérlelt stb

2021. dec. 23. 10:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Én is igy hallottam, ahogy írod. Egyes helyeken régen ez volt a normál megszokott szalonna.

#5 Valóban "dió" zamata van...

2021. dec. 23. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!