Savanyú káposzta meddig áll el?
Háztól szoktam rendelni, úgy, hogy 23-án megyek érte, addig hordóban van. Viszont idén nem nagyon érek rá aznap, még az előtte lévő nap is necces.
Tehát: ha kiveszik a hordóból, és zacskóba kerül, úgy hány napig áll el teljes biztonsággal?
Simán eláll neked karácsonyig - elvileg még tovább is - kamrahidegen is, de NE LEGYEN lezárva semmiben, nejlonban főleg nem.
Nagyjából egy mázsát készítünk a szezonban, hagyományos érleléssel, hordóban, tudom mit beszélek.
Hordóban, a levében tudom, hogy eláll.
De ha nem zárom le, miben tároljam? Ha csak berakom valamiben a kamrába, mindennekolyan szaga lesz, nem?
Egy napról van szó könyörgöm!
Tedd zacskóstól a hűtőd zöldségtároló rekeszébe és szevasz!
Másnap, felhasználás előtt úgyis át kell mosnod, ha nagyon sós, vagy nagyon savanyú, akkor még kicsit áztatni is.
#5: Pont ez az, hogy most nem egy napról van szó.
A legjobb az lenne, ha holnap, vagy hétfőn el tudnám hozni. De csak akkor akarom, ha tudom, hogy péntekig nem lesz baja. Eddig, amikor valóban csak egy napról volt szó, zacskóstól beleraktam még egy nylonba, és egy szatyorban felakasztottam a kamrában.
De most nem tudok előtte nap érte menni, és ahogy írtam, a szerda is necces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!