Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha van itthon 80 deka darált...

Ha van itthon 80 deka darált marhahúsom és 1 kg. savanyúkáposztám, érdemes-e belőle húsos káposztát csinálni?

Figyelt kérdés
Nem tékozlás-e a marhahúsra értve?
2021. dec. 12. 17:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Illetve felénk is volt, így pontosabb.
2021. dec. 12. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:

#8-10-11

Nem lehet rossz! Mindig tanul az ember!:)

2021. dec. 12. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
12. Finom is! Ráadásul a fűszeres darált hús miatt minél tovább áll, annál finomabb lesz, mivel ősszerének az ízek. Persze túltárolni sem szabad. :)
2021. dec. 12. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

#3 vagyok.

Itt Szabolcsban a toros káposzta zsíros sertés húsból - általában lapocka és oldalas- némi zsírból, só és borsból áll össze. A fűszerpaprika falunként változik, hogy tesznek-e bele.

És valóban, ahogy az egyik válaszoló írta, a húst a zsírban pirosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a szükség esetén átmosott káposztát. Fedő alatt készre sül.


Köretnek vagy ropogós kenyér, vagy "lerben" (sütőben) sült egész krumpli.


Ha pedig marad, de nagyon kevés, akkor nyers, felezett, kivájt krumpliba töltöm, tetejét tejföllel meglocsolva megsütöm.

2021. dec. 12. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

#14

Ez az!:)

2021. dec. 12. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

14-es köszönöm. 6-os vagyok.

Szintén Szabolcsi, pontosan így csináltuk mi is. Aranyszabály volt nálunk, ó zsír nem kerülhetett bele csak a frissen vágott disznó alkatrészei adták a zsiradékot. Ezért néha egy-egy szalona darab is került a tányéromra azt nem szerettem.

Azért azt az ízt nem tudom elővarázsolni, hiába már nincs disznóvágás, meg saját hordós káposzta,de azért próbálkozom.

Ki fogom próbálni a töltött krumplis változattal is.

2021. dec. 13. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 A kérdező kommentje:
Bolognai lett (az tűnt legegyszerűbbnek)....valaki írta, hogy 'sok lesz' - nekem, mint 1 személynek. Nem lesz sok. Én mindig nagyobb adagokat főzök, és napokig eszem. Néhány nap alatt ez a bolognai is elkopik. Egyébként finom lett. Most csináltam először ilyet (marhahúsosat....nagyon fincsi).
2021. dec. 13. 02:20
 18/22 anonim ***** válasza:
Én írtam azt hogy "sok lesz". De azt is csak azért, mert nem tudtam hogy egyedül élőként mekkora adagokat szoktál készíteni.
2021. dec. 13. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:

#17

Egészségedre! Ügyes vagy!:)

2021. dec. 13. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszi!!...Köszi!! (mindenkinek)
2021. dec. 14. 01:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!