Ha van itthon 80 deka darált marhahúsom és 1 kg. savanyúkáposztám, érdemes-e belőle húsos káposztát csinálni?
#8-10-11
Nem lehet rossz! Mindig tanul az ember!:)
#3 vagyok.
Itt Szabolcsban a toros káposzta zsíros sertés húsból - általában lapocka és oldalas- némi zsírból, só és borsból áll össze. A fűszerpaprika falunként változik, hogy tesznek-e bele.
És valóban, ahogy az egyik válaszoló írta, a húst a zsírban pirosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a szükség esetén átmosott káposztát. Fedő alatt készre sül.
Köretnek vagy ropogós kenyér, vagy "lerben" (sütőben) sült egész krumpli.
Ha pedig marad, de nagyon kevés, akkor nyers, felezett, kivájt krumpliba töltöm, tetejét tejföllel meglocsolva megsütöm.
14-es köszönöm. 6-os vagyok.
Szintén Szabolcsi, pontosan így csináltuk mi is. Aranyszabály volt nálunk, ó zsír nem kerülhetett bele csak a frissen vágott disznó alkatrészei adták a zsiradékot. Ezért néha egy-egy szalona darab is került a tányéromra azt nem szerettem.
Azért azt az ízt nem tudom elővarázsolni, hiába már nincs disznóvágás, meg saját hordós káposzta,de azért próbálkozom.
Ki fogom próbálni a töltött krumplis változattal is.
#17
Egészségedre! Ügyes vagy!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!