Ha van itthon 80 deka darált marhahúsom és 1 kg. savanyúkáposztám, érdemes-e belőle húsos káposztát csinálni?
De, tékozlás.
A darált marhádból inkább csinálj hamburgerpogácsákat (só, bors) és fagyaszd le amit nem esztek meg, vagy készíts IGAZI bolognait.
A káposztádhoz meg vegyél holnap egy bő fél kiló sertéslapockát, székelykáposztának!
Mellesleg jobb lesz, mint a darált marhával. És gondolom nem akarsz karácsony előtt 2 héttel töltött káposztát csinálni.
Én is igazi Bolognait csinálnék.
A káposztából meg a kedvencünket, toros káposztát csinálnék! Ha marad belőle, kiválóan fagyaasztható, mehet töltött krumpliba.
Vagy káposztás sztrapacskát juhtúróval. Nyami.
Én is a hamburger pogácsa mellett döntenék.
3-as, erre a töltött burgonya toroskáposzta kombóra kíváncsi lennék, hogyan készíted, én is imádom a toroskáposztát, de igy még nem hallottam róla.
Kérdezőt remélem nem zavarja az érdeklődés.
Az a baj, hogy sokan a toros káposztát a székelykáposztával keverik.
Pedig a toros káposzta az SÜLT hús, SÜLT káposzta kombó.
Semmi hagyma, semmi pirospaprika, semmi víz, csak só és őrölt fekete bors.
Nem tudom, én nem vidéken éltem.
Csak hosszú életem során voltunk meghívva Veszprém megyébe Szigligetre, Fejér megyébe Lepsénybe, Heves megyébe a Tisza-tóhoz, GyőrMS megyébe Nemeskérre, Zalába Zalaudvarnokra, Békésben Szarvasra disznóölésekre és mindenütt tenyérnyi, nagyon finom sült hús darabok voltak a néhol kemencében, másutt sütőben sült káposzta tetején. Bevallom, nekem a szigligeti volt a legfinomabb, de lehet, hogy csak azért mert hullaszerelmes voltam.:)
Te melyik tájegységről írsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!