Ha van itthon 80 deka darált marhahúsom és 1 kg. savanyúkáposztám, érdemes-e belőle húsos káposztát csinálni?
De, tékozlás.
A darált marhádból inkább csinálj hamburgerpogácsákat (só, bors) és fagyaszd le amit nem esztek meg, vagy készíts IGAZI bolognait.
A káposztádhoz meg vegyél holnap egy bő fél kiló sertéslapockát, székelykáposztának!
Mellesleg jobb lesz, mint a darált marhával. És gondolom nem akarsz karácsony előtt 2 héttel töltött káposztát csinálni.
Én is igazi Bolognait csinálnék.
A káposztából meg a kedvencünket, toros káposztát csinálnék! Ha marad belőle, kiválóan fagyaasztható, mehet töltött krumpliba.
Vagy káposztás sztrapacskát juhtúróval. Nyami.
Én is a hamburger pogácsa mellett döntenék.
3-as, erre a töltött burgonya toroskáposzta kombóra kíváncsi lennék, hogyan készíted, én is imádom a toroskáposztát, de igy még nem hallottam róla.
Kérdezőt remélem nem zavarja az érdeklődés.
Az a baj, hogy sokan a toros káposztát a székelykáposztával keverik.
Pedig a toros káposzta az SÜLT hús, SÜLT káposzta kombó.
Semmi hagyma, semmi pirospaprika, semmi víz, csak só és őrölt fekete bors.
#8
Nem tudom, én nem vidéken éltem.
Csak hosszú életem során voltunk meghívva Veszprém megyébe Szigligetre, Fejér megyébe Lepsénybe, Heves megyébe a Tisza-tóhoz, GyőrMS megyébe Nemeskérre, Zalába Zalaudvarnokra, Békésben Szarvasra disznóölésekre és mindenütt tenyérnyi, nagyon finom sült hús darabok voltak a néhol kemencében, másutt sütőben sült káposzta tetején. Bevallom, nekem a szigligeti volt a legfinomabb, de lehet, hogy csak azért mert hullaszerelmes voltam.:)
Te melyik tájegységről írsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!