Mi a különbség a paszta, a praliné és a nugát között?
Igazából a bonbonokat fogjuk venni és a tanárom ezt a kérdést adta fel házinak és a könyvemben se írnak semmit arról a pasztáról, de az is eszembe jutott, hogy a mogyorópasztára gondolt.
A válaszokat köszönöm ^^
Paszta: valamilyen gyümölcs sűrítmény (általában adnak hozzá aromát is) VAGY simára, folyékonnyá őrölt olajos mag (pisztácia, mogyoró stb.). Az olajos mag paszták nem tartalmaznak hozzáadott cukrot.
Praliné: Olajos mag és cukor (legtöbbször 1:1 arányú, de nincs kőbe vésve) keveréke, melyet folyékonnyá őrölnek.
Nugát: Az egyik opció, amely csokoládészerű édesipari terméket jelent, amelyben a kakaó szárazanyagot részben vagy egészben olajos mag helyettesíti. Tehát pl. gianduja.
A francia, vagy fehérnugát ezzel szemben fehérjehab és cukorszirup (méz) alapmasszához adagolt durván őrölt olajos magvakkal készült terméket jelent.
Magyarországon még használatos a "nugát" szóra a régen forgalmazott, gagyi minőségű csokoládé utánzatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!