A Spárokba és Penykbe mért ilyen mogorvák kedvetlenek az eladók pénsztárosok a vevőkkel? Az a bajjuk hogy dolgozni kell?
Kevés a fizetés de sok a munka
Sok a kötöszködő balfasz aki elcseszi a kedvüket
Olyan is van aki alapból olyan savanyú pofa es nem a munka miatt
Kevés fizetés, sok munka, hülye főnök, még hülyébb vásárlók.
Dolgoztam pár hónapot teljes munkaidőben ilyen boltokban, meg előtte sokat diákként. Hülyébbnél hülyébb vevők hülyébbnél hülyébb kérdéseire válaszolni, miközben a feladatoddal is haladnod kellene, nagyon leszívja az embert. Sokadik hülye kérdésre nehéz mosolyogva, udvariasan válaszolni.
Hülye kérdések pl: ez a liszt/margarin/élesztő/stb jó lesz az xy süteményhez? Baszki, ha cukrász lennék, nem a pénztárban állnék vagy polcokat töltenék fel. De ugyan ez az izzóval, hogy vajon ez jó-e nála otthon a lámpába. Honnan tudjam milyen lámpád van?
De komolyan, nonszensz kérdések millióit kapja az ember egy műszak alatt.
Olvasni is rossz. Én tuti beszóltam volna az ilyen retardáltaknak, hogy az anyjukkal szórakozzanak, ne velem.
Látod kislányom ezért kell tanulni, hogy ne kelljen ijjen helyen dolgozni
(Dr. V.A.)
Hogy én mennyit tudnék mesélni a hülye vásárlókról és kérdésekről, hogy nem igaz. És mindegyik szentül meg van győződve arról, hogy át vannak verve és a dolgozók ezt direkt csinálják. És ezek után győzzek ne bunkó lenni velük...
Szerencsére már nem kereskedelemben melózok.
Pont az ilyen "belőlem élnek" mentalitású emberek miatt. Nem, nem belőled élnek. A munkahelyüktől kapják a fizetést, nekik full mindegy, hogy te személy szerint konkrétan hol vásárolsz.
Jelenleg olyan munkaerőhiány van, pláne keresekdelemben, hogy a boltoknak az az utolsó szempont, hogy kedves legyen a dolgozó. Ha minden bunkót kirúgnának, akkor nem lenne aki feltölti a polcokat. Az jobban tetszene? Egyszerűen sokkal több eladó kéne, mint amennyi van, így jelenleg ők vannak döntési helyzetben, hogy hol akarnak dolgozni, értük versenyeznek a boltok, nem fordítva.
Mellesleg igaz, amit a hülye vásárlókról írnak. A 99%-uk ilyen baromságokat kérdez. Közben az eladó is csak annyit tud tenni, hogy elolvassa a termék leírását. Nem, nem fogja fejből tudni egy termék összetevőit, nem fogja tudni, hogy a Jucika vagy a Terike tejszínből finomabb a süti, nem fogja tudni, hogy a te kutyád megeszi-e a Fricike kutyatápot, nem fogja tudni, hogy L-es méretként magadra tudod-e rángatni az M-es macinacit. Nem próbálta a temékek töredékét sem a boltban, attól, hogy ott dolgozik, nem lett hirtelen plusz csodálatos tudás birtokában a termékekről, mint amit bárki leolvashat a címkéről. Nem, ha nincs kint, nem fogja neked megnézni a raktárban, mert simán lehet, hogy még kicsomagolni sem sikerült az ömlesztve, ládában érkezett árut, és fogalma sincs, hogy a több tucat, egymásra stócolt láda közül melyikben lehet amit a vevő keres. Ha üres egy polc, akkor az azért az, mert nem találnak belőle többet a raktárban. Lehet hogy van, csak akkora a káosz, hogy fingjuk sincs, hogy hol.
Sokan összekeverik az eladókat a tudakozóval, vagy a személyi bevásárlóval. Pedig nem azok. Azért vannak ott, hogy polcot töltsenek, kasszázzanak, max megmondják, hogy melyik soron lehet megtalálni valamit. Nem azért, hogy a lusta vásárló helyett elolvassák az összetevőket vagy bájologjanak.
Nem a vevő tehet a rossz munkakörülményekről és a fizetésről, de nem is az eladó. És lehet háborogni, de tök felesleges. Azzal lehet tüntetni, ha nem mész az ilyen helyekre, hanem vásárolsz a drágább kisbotokban, ahol az eladó maga a tulaj, és kedves. De multiknál, ugyanúgy, ahogy a vevőt nem érdeklik az eladók problémái, őket sem a vevőké, a tiéd sem kérdező.
Szerencsére csak diákmunkaként voltam eladó, mindig igyekeztem kedves lenni, de megértem azokat akik teljesen kiégtek már ebben, és nem képesek jópofizni.
Egy alap bevásárlásnál nem is kéne köszönésen kívül nagyon más kontakt az eladóval, mert
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!