Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért finom a sajtos kifli?

Miért finom a sajtos kifli?

Figyelt kérdés

2021. okt. 26. 22:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem finom, szerencsére, mert allergiás rohamot kapok töle. (Hülyeségböl valaki "megviccelt" azzal, hogy ezt etetett velem, és az ügyeleten kötöttem ki!)
2021. okt. 27. 08:08
 12/13 anonim ***** válasza:

Én sem szeretem

Pedig a kiflit és a sajtot igen

2021. okt. 27. 20:06
 13/13 scamdemic ***** válasza:
77%

„Egy bizonyos mennyiségen túl a sajtfogyasztás addiktívvá válhat.

A tejtermékek esetében ez teljesen természetes reakció, amit szinte észre sem veszünk.

1981-ben Eli Hazum amerikai biológus és kutatótársai meglepve fedezték fel, hogy a tehéntej kis mennyiségben ugyan, de tartalmaz morfint, amely képes függőséget kialakítani. A vegyület a kodeinnel és egyéb opiátszármazékokkal együtt a tehén májában képződik. De mi célt szolgálnak a tehéntejben és az emberi anyatejben is jelen lévő opiátvegyületek? A legvalószínűbb magyarázat szerint megnyugtatják a csecsemőt, és segítenek az anya-gyerek kapcsolat megerősítésében.

Ám a tejtermékek iránti rajongást nem csak ezek a vegyületek váltják ki. Ugyancsak a nyolcvanas években fedezték fel, hogy a tejtermékekben található kazeinfehérje többek között a szintén az opiátok közé tartozó kazomorfinra bomlik. A sajt a többi tejtermékhez képest kiemelkedően nagy mennyiségben tartalmaz kazeint. Így, ha túlzásba visszük egyes tejtermékek – de leginkább a sajt – fogyasztását, akkor egyes kutatások szerint addiktívvá válhat annak fogyasztása.” ( [link]

2021. okt. 27. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!